Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nde test zamanı

İzmir’in en donanımlı tesislerinden biri olacak Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin inşaatı hızla ilerliyor. Karabağlar’da sporla ilgilenen herkesin buluşma adresi olacak merkezde, kazık çakma çalışmalarında sona yaklaşıldı.

  • 0
  • 481
Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nde test zamanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in en donanımlı tesislerinden biri olacak Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin inşaatı hızla ilerliyor. Karabağlar’da sporla ilgilenen herkesin buluşma adresi olacak merkezde, kazık çakma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bu kapsamda, kazıkların zemin içindeki sağlamlığını kontrol etmek amacıyla yükleme deneyi gerçekleştiriliyor.

Karabağlar Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Uzundere’de hayata geçireceği Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nde, yüklenici firma alanı düzenlemeye ve kazık çakmaya devam ediyor. Ekipler, planlanan kazık sayısı olan 1410’a yaklaşmış durumdalar. Ayrıca istinat duvarı çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

Alan düzenlemesi ve zeminin kontrolü açısından, çakılan kazıkların sağlamlığı özel bir testle kontrol ediliyor.  Kazık başına 20 saat boyunca kademeli olarak 112.5 ton yük bindiriliyor. Böylece kazıklarda herhangi bir kayma, atma ya da çökme olup olmadığına bakılıyor.
 
Programa uygun ilerliyor 
Projenin belirlenen program doğrultusunda ilerlediğini vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Yakında temelini atacağımız bu tesis, başta amatör spor kulüplerimiz olmak üzere Karabağlar’da sporla ilgilenen herkese hizmet verecek. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönlendirmek temel hedefimiz. İnanıyorum ki burada sporla tanışacak ve profesyonelliğe yönelecek birçok gencimiz, ileride hepimizin gururu olacak” dedi.
 
Merkezde neler var? 
Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki 32 dönüm üzerinde yapımına başlanan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nde, resmi karşılaşmaların oynanabileceği ve birçok branşa yönelik açık-kapalı alanlar olacak. Açık alanda, 3 bin seyirci kapasiteli futbol sahası, 3 açık basketbol sahası, standartlara uygun tenis kortu bulunacak.

İki ana bölümden oluşan spor salonlarında da, ısıtmalı yarı olimpik yüzme havuzu ile çocuk eğitim havuzu, basketbol, voleybol, hentbol, judo, tekvando, jimnastik, güreş gibi branşlara uygun alanlar yer alacak. 9 dönüm üzerine oturacak binada ayrıca, sporcular için kondisyon / antrenman odaları, giyinme-soyunma odaları, spor malzemeleri satış noktası, dinlenme alanları, kafeterya, amatör spor kulüp odaları, hakem odası, acil müdahale odası olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv