Atatürk Sergisi’ne rekor ziyaretçi

Folkart Gallery’deki “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” sergisi sona erdi.

  • 0
  • 578
Atatürk Sergisi’ne rekor ziyaretçi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Folkart Gallery’deki “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” sergisi sona erdi. Sergi, açık kaldığı süre boyunca rekor sayıda ziyaretçi ağırladı. Atatürk’ün bugüne kadar hiç görülmeyen fotoğrafları, kullandığı özel eşyaları, yazdığı mektupları ve birçok objelerin yer aldığı sergiyi bugüne kadar yaklaşık 200 binin üzerinde kişi ziyaret etti.
 
ATATÜRK SEVGİSİ
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ““BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” sergimizin ziyaret süresini yoğun ilgi nedeniyle 26 Mayıs’a uzatmıştık. Atatürk’e gösterilen sevgi ve saygının bir yansıması olarak sergimizi 200 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Folkart Gallery olarak böylesine önemli bir sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu, mutluluğunu ve en önemlisi onurunu yaşadık. Emeği geçen herkese ve gelen tüm ziyaretçilere teşekkür ediyorum” dedi.
 
“KALBİMİZİN ZARİF EFENDİSİ…”
Serginin Ziyaretçi Defteri’ne yazılan yazılar, ziyaretçilerin Atatürk sevgisinin imzası niteliğini taşıyor. Birbirinden değerli cümleleri, seçerek, özenle, kimi zaman elleri titreyerek yazan ziyaretçiler, duygularını defterde ölümsüzleştirdiler. Binlerce ziyaretçinin notlar yazdığı defterde en çarpıcı cümlelerden biri ise, Berk Özyavuz isimli ziyaretçinin 29.10.2018 tarihinde kaleme aldığı “Kalbimizin zarif efendisi, sonsuza dek izindeyiz” ifadesi oldu.
 
ÇOCUKLAR VE GENÇLER
Folkart Gallery’de Ekim ayında ziyarete açılan Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal sergisinde 400 obje ve bir kısmı daha önce hiç yayımlanmamış 150 Atatürk fotoğrafı yer alıyordu. Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle sergi süresi uzatılmıştı. “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” Sergisi 26 Mayıs 2019 Pazar günü son ziyaretçilerini ağırladı.
Sergi süresince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü serginin en çok ziyaretçi ağırlanan günleri oldu. Atatürk sergisine en yoğun ilgiyi çocuklar ve gençler gösterdi. İzmir’deki ilkokul, ortaokul ve liseler ile üniversite öğrencileri de sergiyi ziyaret ettiler.
 
SERGİ HAKKINDA
"Büyük Dahi / Gazi Mustafa Kemal" isimli sergide Atatürk'ün bugüne kadar yayımlanmamış fotoğraflarından kullandığı kahve fincanlarına, Atatürk kapaklı Time Dergisi'nden Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda kullandığı gaz lambalarına, çeşitli kıyafetlerine kadar birçok farklı obje ziyaretçiler tarafından görülebildi. Serginin proje direktörlüğünü Fahri Özdemir, proje danışmanlığını ise Prof. Dr. Zafer Toprak üstlenmişti. Yaklaşık 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan sergi, başta Eriş Ülger ve Fahri Özdemir olmak üzere birçok özel koleksiyondan derlenerek hazırlanmıştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv