“ATATÜRK VE HAVACILIK” KONFERANSI EGE’DE

  • 0
  • 710
“ATATÜRK VE HAVACILIK” KONFERANSI EGE’DE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’nin düzenlediği “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu tarafından “Atatürk ve Havacılık” konferansı gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu EGEM Salonu’nda düzenlenen konferansta, Yrd. Doç. Dr. Eren Akçiçek konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
        
Konferansta; havacılık tarihinin geçmişinin ne olduğu, nasıl gelişme gösterdiği anlatılmakla birlikte; Atatürk’ün Çanakkale Savaşı, Milli Mücadele ve Cumhuriyet döneminde uçak sanayi ve havacılığa verdiği önem aktarıldı.
 Bu bağlamda Yrd. Doç. Dr. Eren Akçiçek, Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak ve geliştirmek adına Türk Hava Kurumu’nun temelinin atıldığını anlattı ve Atatürk’ün “Hava Tıbbı” ile ilgili yaptığı çalışmalara vurgu yaptı.
Ayrıca Yrd. Doç. Dr. Akçiçek; “Havacılık bir bilimdir. Bilimin gelişmesi için demokrasi, laiklik ve kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olması önemlidir. Tüm bunları Atatürk bizlere sağlamış ve Türk toplumunun sanayi ivmesine hız kazandırmıştır” diye konuştu.
        
Konferans sonunda Prof. Dr. Semih Güneş, Yrd. Doç. Dr. Eren Akçiçek’e katılımından dolayı teşekkürlerini sunarak plaket takdim etti.
İZMİR (Ege Ajans-/Sinan Kızıltuğ/Yıldırım Zorlu)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

EGİAD’dan 23 Nisan Mesajı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

Eskinazi'den 23 Nisan mesajı

Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv