Gaziemir’de doğa katilleriyle aralıksız mücadele

Kaçak moloz dökümü yapanlarla mücadele eden Gaziemir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2021 yılında yasal döküm alanlarının dışına atıklarını dökenlere 425 bin lira tutarında ceza kesti.

  • 1
  • 2.706
Gaziemir’de doğa katilleriyle aralıksız mücadele
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kamusal alanda huzurun ve güvenliğin sağlanması için özverili çalışmalarını aralıksız sürdüren Gaziemir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçak moloz dökümünün önüne geçmek için denetimlerini sürdürüyor. Zabıta ekipleri, ormanlık alanlar, boş arsalar ve yol kenarları başta olmak üzere ilçenin çeşitli noktalarına gelişigüzel ve kaçak moloz dökenlere, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41/4 maddesi kapsamında üst sınırdan para cezası uyguluyor. Yasal moloz döküm alanlarının dışına atıklarını dökerek çevre kirliliğine yol açanlara zabıta ekiplerince 2021 yılında 425 bin lira tutarında para cezası uygulandı. Ekipler ayrıca Ocak ayında gece denetimleri sırasında kaçak moloz döktüğü tespit edilen kişilere de en üst sınırı olan 30 bin 72 lira cezai işlem uyguladı.

Molozlar adresten alınıyor
Kaçak yollarla doğaya bırakılan molozlar, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak, İzmir Büyükşehir Belediyesinin belirlediği moloz döküm alanına taşınıyor. Belediye ekipleri aynı zamanda ev ya da iş yerlerinde yapılan tadilatlardan sonra ortaya çıkan molozların sokakları ve doğayı kirletmesini önlemek, vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için inşaat atıklarını yurttaşların adresinden alıyor. Bu sistemle evinde tadilat yapacak vatandaşlar önceden randevu alıp evlerinin önüne bırakılan konteynere moloz çuvallarını koyuyor, ekipler de inşaat atıklarını moloz toplama alanına taşıyor. Molozlarını belli bir ücret karşılığında randevulu sistemle kaldırtmak isteyen vatandaşlar, 0 232 999 0 251 numaralı santral numarasından dâhili 1162’yi çevirerek talepte bulunabiliyor.

Yorumlar (1)
  • Aşır Aktaş

    Aşır Aktaş

    GAZİEMİR Atatürk mah 1027 sokak no 24 kapını önünde su arızasından dolayı molozlar kalmıştır çuvallara doldurduk alınması için yardım istiyorum.

    04 Aralık 2022 16:02
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv