Atatürk yaşasaydı 7. ilkesi ‘Çevrecilik’ olurdu

Karşıyaka Belediyesi bu yıl 19’uncu kez düzenlediği ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nın finalini, Karşıyaka Çiçek Festivali kapsamında, Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirdi.

  • 0
  • 229
Atatürk yaşasaydı 7. ilkesi ‘Çevrecilik’ olurdu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi bu yıl 19’uncu kez düzenlediği ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nın finalini, Karşıyaka Çiçek Festivali kapsamında, Dünya Çevre Günü’nde gerçekleştirdi. ‘En güzel balkon’, ‘En güzel apartman bahçesi’, ‘En güzel müstakil ev bahçesi’ ve ‘En güzel site bahçesi’ kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi. Bostanlı Pazar Yeri’ndeki festival alanında düzenlenen törene Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Mandıra Filozofu filmleriyle tanınan usta sanatçı Müfit Can Saçıntı, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
 
“UTANMAMIZ GEREKİYOR!”
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, iklim krizi sorununa ve çevreciliğin önemine değindiği konuşmasında şunları kaydetti: “5 Haziran Dünya Çevre Günü, üzerinde çok ciddiyetle düşünmemiz gereken bir gün. Çevre üzerinde yarattığımız tahribatla ilgili kendimizi sorgulamamız, eleştirmemiz ve ‘Nerelerde hata yapıyoruz?’, ‘Ne yapsak bir şeyler daha iyi olur?’ diye düşünmemiz gereken bir gün. Büyüklerimizden devraldığımız bu dünyayı çok yoğun bir şekilde kirleterek ve bozarak çocuklarımıza bırakacağız. Bu bizim utanmamız gereken bir durum. Ben gerçekten utanıyorum ve rahatsız hissediyorum. Bu durumu hep beraber çözmek zorundayız. Tabii ki devletler, hükümetler, belediyeler bir şeyler yapacak ama her birey de üzerine düşeni yapmalı. Çok basit şeyler olabilir bunlar. Mesela daha az enerji tüketebilir, daha az yemeği çöpe atabilir, daha az otomobil kullanabilir, doğayı kirleten atıkları biraz daha az üretebiliriz. Bir grup içerisinden iki kişinin bile içinde bir şeyler yapma isteği uyandırabilirsek bu bizim için bir kazanç olacaktır. Son zamanlarda sıkça şunu düşünüyorum: Bizim altı okumuz var ya Atatürk’ün ilkelerini temsil eden, bence bugün Atatürk yaşasaydı buna bir yedinci ok olarak çevreciliği ilave ederdi. Bu duygularla, Karşıyaka’mızda gerçekleştirdiğimiz Çiçek Festivali’ne ve En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na emek veren, katılan herkesi kutluyor, çevre adına duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum.”
 
“İNSAN, ÇÖZÜMÜ KENDİNDE ARAMALI”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise “Yerküreyi düşünün, yerkürede yaşayan canlıları aklınıza getirin. Bunların içerisinden insanı dışarıya koyun. Bu yerküre, bu felaketi yine de yaşar mıydı? Biz insanlar yerküreyi bugün öyle bir kirletiyoruz ki en az üç dünya olsa bu kirliliği ancak kaldırabilir. Çevreyi sadece insanın yaşam alanı olarak görmek en büyük yanlıştır. Ne bitki nesilleri, ne hayvan nesilleri yok oldu… Hepsinin tek sebebi insan. O zaman çözümü de kendimizde arayacağız. Bugünkü hedefler ve önlemler kirliliği ve iklim değişikliğini ancak durdurabilecek düzeyde. Eğer geçmişe özlem duyuyorsak bundan fazlasını yapmamız gerekiyor. Karşıyaka Belediyesi’ne bizleri bir araya getirdiği için, yeşile olan sevgimizi yücelttiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv