Atatürk”ü anlattı

  • 0
  • 746
Yazı Boyutu:

11 Kasım tarihine kadar Ege Üniversitesi’ndegerçekleşecek olan Atatürk ve Cumhuriyet haftasının ilk etkinliklerinden biriEge Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda yapıldı.Prof.Dr.Ergün AybarsAtatürk’ün emperyalizme karşı en büyük mücadeleyi veren lider olduğunu söyledi. 

EgeÜniversitesi’nde uzun süre görev yapan ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden emekliolan bilim insanı Prof. Dr. Ergün Aybars’ın “Atatürk, Cumhuriyet ve 21. YüzyılaBakış” konulu  konferansı EgeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege üniversitesi öğrencileri veonlarca akademisyenin katılımıyla gerçekleşti. Ermeni soykırımı,Osmanlı’nın başlangıcından günümüze gelen demokrasi kavramı, din ve kültür,Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki önemi gibi pekçok konuya değinen Prof.Dr.Aybars Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşıbağımsızlık savaşı kazanan en büyük lider olarak anıldığını da konuşmasındabelirtti. 

Mustafa KemalAtatürk’ün söylediği “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünün Türk milliyetçiliğinivurgulamadığını, tam tersine üzerinde düşünülmüş, oldukça doğru bir sözolduğunu belirten Prof.Dr. Aybars öğrencilere “ Türkiye Cumhuriyetini kuranTürkiye halkına Türk Milleti denir” sözünü hatırlattıktan sonra konuşmasınaöğrencilerin ve akademisyenlerin kendisine yönelttiği sorularla devam etti. Konferans EMYO öğrencilerinin hazırlamış olduğu hediyeyi EgeÜniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz’ın, Prof. Dr. Ergün Aybars’a sunmasıylasona erdi.( İZMİR (Ege Ajans /SedaAnık-Rıfat Yılmaz)-

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv