Atatürk’ün liderlik özellikleri çocukken kendini gösteriyor

  • 0
  • 950
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi EğitimFakültesi ve Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Mavişehir Rotary veRotaract Kulübü işbirliğiyle düzenlenen “Toplum Liderleri Geliyor UfukGeliştirme ve Liderlik Eğitimi Seminerleri” Ege Üniversitesi Eğitim FakültesiKültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte Prof. Dr. Ergün Aybars, “Atatürkve Cumhuriyet” başlıklı konferans verdi. Prof. Dr. Aybars,  “Lider düşünceleri ve planları, idealleriyolunda sürükleyen, peşinden götüren, dünya çapında önemli bir değer olduğukabul edilen kişidir. Atatürk’ün liderlik özellikleri daha çocukken kendinigösteriyor” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş; “Amacımız kültür, sanat, kişisel becerive liderlik gibi yönlerimizi geliştirerek toplumda daha iyi yer alabilmemizisağlamak. Bu itibarla ben özellikle kurumum adına Rotary kulübü üyelerine ve buaktiviteyi sağlayan tüm kuruluşlara teşekkürlerimi bir borç biliyorum’’ diyekonuştu. 

Eğitim Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Süleyman Doğan; “Fakültemiz adınahizmet etme idealini bütün değerli girişimlerin temeli olarak gören, geliştiren,gençlik hizmetleriyle cumhuriyetimizin kurucusu yüce Atatürk’ün yarınlarımızıemanet ettiği gençlerimizin toplum içindeki potansiyellerinin ve değerlerininarttırılmasına ve takip edilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Rotarykulüpleriyle işbirliği yapmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum’’dedi. 

Yrd. Doç. Dr. Deniz Arıkan; “Gençlik birulusun en dinamik kuvvetidir. Bütün ümitler onda doğar ve söner” diyerek etkinliklerin29 Aralık 2013 tarihine kadar her cumartesi devam edeceğini belirtti.

Mavişehir Rotary Kulübü’nün de içindebulunduğu 5. Grup Başkan Yardımcısı Aşkın Yılmaz,  “Bu seneki sloganımız rotary de rotary ileyaşamları değiştirin. Değiştirmeye muhtaç yaşamlar var gelişmekte olduğumuz sondönemlerde değişmeye ihtiyacımız var” dedi. Yılmaz,  Rotary’nin çok önemli projelerinin içinde yeralan çocuk felci kampanyası ile yetişkinlere yönelik kolaylaştırılmış okumayazma kurslarının olduğunu belitti.

Prof. Dr. Ergün Aybars Anadolu’nunTürkleşme sürecinden bahsetti. Ergün Aybars: “Lider düşünceleri ve planlarıidealleri yolunda sürükleyen, peşinden götüren dünya çapında önemli bir değerolduğu kabul edilen kişidir. UNESCO evrensel değerlerinin savını evrenseldeğerleri hayata aktaran kişileri lider olarak görür ve önemli olan isimleriölümünün ilk 50. yılında tarihteki liderlerinden her yüzyılda bir anma kararıvardır. UNESCO Atatürk için yönetmeliğin ilgili maddesini çiğnedi ve 1963’teAtatürk için ölümünün 25. yılında anma kararı aldı” diye konuştu.

Prof. Dr.  Aybars, “Atatürk’ünliderlik özellikleri  daha çocukkenkendini gösteriyor. Atatürk’ün liderlik konusundaki ikinci aşaması 1919’da Samsunaayak bastığı gündür” dedi.
İZMİR(EgeAjans/Ecem Ekonomi- Sündüz Irmak)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv