Atayol 36'ncı projemiz olabilir

  • 0
  • 959
Yazı Boyutu:

Açıkladığı ilk iki projesi ile İzmir ve ülke genelinde büyük yankı uyandıran Ege-Koop Proje Merkezi’nin, kent içi ulaşımda büyük rahatlık sağlayacak Atayol Projesi, Ak Parti İzmir teşkilatından tam not aldı. Projeye ve Ege-Koop Proje Merkezi’nin çalışmalarına övgüler yağdıran Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “ Ege-Koop Genel Başkanı Sayın Hüseyin Aslan’ın açıkladığı Atayol, İzmir’in adeta hayat damarı olacak güzel bir proje. Bizim açıkladığımız 36. projemiz olacak çapta bir çalışma. Konunun takipçisi olacağız” derken Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ise, “Hayata geçirilmesi yönünde gerekli desteğin verilmesi lazım. Son derece önemli bir proje.” dedi.
 
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, bir iki hafta içinde projeyi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sunacaklarını açıkladı. Aslan, “ Havalimanının iç hatlar terminali yenileniyor ve günde 50 bin yılda 25 milyon yolcu hedefleniyor. Yeni fuar alanı burada düzenleniyor. EXPO 2020 gibi uluslar arası bir organizasyona talibiz ve inşallah kazanacağız. Tüm bunları düşündüğünüzde bu bölge İzmir’in vitrini konumundadır. Dolayısıyla bu vitrini modern ve çağdaş bir şekilde düzenlemek zorundayız. Kaldı ki gerek Konak Tüneli gerekse Uçan Yol Projelerinin işlevsel olabilmesi için de Atayol’a ihtiyaç var. Bu doğrultuda başta Sayın Bakanımız olmak üzere Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız’a detayları ileteceğim.” dedi.
 
İzmir’in en önemli akslarından biri olan ve güney trafiğinin büyük ölçüde azaltılmasını hedefleyen Ege-Koop Proje Merkezi’nin Atayol Projesi’ne iktidar partisinin il teşkilatından tam destek geldi. Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ile bir araya gelen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, projenin İzmir’in ulaşımda yaşadığı sorunları giderme yönünde büyük bir adım olacağını söyledi.
 
ASLAN: BİR PROJE İLE ÜÇ FARKLI KAZANIM…
Atayol Projesi’nin, Ege-Koop Proje Merkezi’nin İzmir’in sorunlarına vakıf, gerçekçi, akılcı çözümler üreten, eğitim standartı yüksek, teknik kapasitesi geniş, vizyon sahibi uzmanlarınca hazırlandığını, herhangi bir proje olmadığını, aylarca süren bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Aslan, “ Atayol Projesi’nin uygulama alanı güney aksıdır. Havaalanından itibaren Karabağlar yolunun trafiği gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Bilindiği üzere Havalimanının iç hatları terminali yenilenmektedir. Ve tamamlandığında günde 50 bin yılda 25 milyon yolcu hedeflenmektedir. İzmir’in yeni fuar alanı yine bu bölgededir. EXPO 2020 gibi uluslar arası bir organizasyona talibiz ve inşallah kazanacağız. Dolayısıyla burası İzmir’in vitrinidir.  Ve burası kentin en önemli girişlerinden biridir. Bu aksın düzenlenmesi, buranın İzmir’i marka kent yapacak düzeyde bir yola kavuşturulması şarttır. İki katlı ve toplam 12 şeritli Atayol en gerçekçi ve en uygulanabilir projedir. Konak Tüneli ve Uçan Yol Projeleri de Atayol ile birlikte çok daha fazla anlam kazanacaktır. Hem ulaşım sıkıntısını çözecek hem bu cadde üzerindeki işyerleri modifiye edilerek önemli bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek hem de bölgenin cazibesi artacak. ”  dedi.
 
“PROJEYİ BAKAN YILDIRIM’A ANLATACAĞIZ…”
Aslan, projenin istendiği taktirde sadece 12 ile 18 aylık süreler içerisinde bitirilebileceğini, maliyetinin ise 90 milyon lirayı geçmeyeceğini kaydederek, “ Bu rakamın üstü olmaz ama altında da maledilebilir. Proje ile bölge trafiği rahat bir nefes alacak, Ulaştırma Bakanlığı’nın Konak Tüneli Projesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uçan Yol Projesi’ne entegre olacak. Proje, çevre dostu ve bölge için en uygun çözüm olacak, kent girişlerinde kente ilişkin ilk izlenimin olumlu olmasını sağlayacak, ileri mühendislik teknikleri kullanılacak, estetik özellik taşıyacak, hızlı ve kesintisiz ulaşımı sağlayıp aynı zamanda protokol yolu olarak da İzmir’e prestij kazandıracak. Hazırladığımız her proje İzmir’in projesidir. Fikri, tasarımı, fizibilitesi Ege-Koop Proje Merkezi’ne ait olsa da amaç İzmir’i en az 50 ya da 100 yıllık projelerle modern ve dünyanın sayılı kentleri arasına sokabilmektir. Bu amaçla projeyi önümüzdeki günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile de paylaşıp, uygulanması yönünde talepte bulunacağız. Projenin sunumunu yine Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na da yapacağız. Her iki değerli idarecimizin de projeye olumsuz bakacağını sanmıyorum. Ayrıca ilgili meslek odalarımızı da ziyaret ederek, fikir ve önerilerini alacağız.” dedi.
 
AKAY: 36. PROJEMİZ OLABİLİR…
Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise, Atayol Projesi’ne beğenisini özellikle dile getirdi. Projeyi ilk basından takip ettiğini ancak detayları öğrendiğinde çok daha heyecanlandığını belirten Akay, “ Ege-Koop’un İzmir için yaptıklarını kimse inkar edemez. Çalışkan ve üretken kimliği ile Sayın Aslan önemli hizmetlere imza atmaktadır. Atayol Projesi öyle bir çalışma ki bizim İzmir için açıkladığımız 35 proje çapında. Bizim 36. Projemiz olarak değerlendirebilirim. Gerçekten İzmir’in ihtiyacı olan bir proje. Eminim ki konuyu ilettiğimizde Sayın Bakanımız Binali Yıldırım da çok ilgilenecektir. Bu yönde yapılabilecek ne varsa biz de Sayın Başkanımıza destek olmak için elimizden geleni yaparız. Atayol, İzmir’in kangren haline gelmiş olan trafik probleminin giderilmesinde önemli bir katkı sağlayacak. İnşallah bu ve benzeri projelere EXPO 2020’ye aday İzmir’de 36. Projemiz olarak bakabiliriz. Ege-Koop yine farkını ortaya koymuştur. Proje mutlaka hayata geçirilmelidir biz bu konunun takipçisi olacağız.” diye konuştu.
 
ÇAKAR: UYGULANABİLİR OLMASI SON DERECE ÖNEMLİ…
Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar ise, projenin uygulanabilir olmasına dikkat çekti. Çakar, “ Ulaşım sorununu gidermesinin yanı sıra protokol yolu olarak da büyük bir kazanım olacaktır. Atayol Projesi’nin hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv