Ateş savaşçılarının gurur haftası

  • 0
  • 602
Yazı Boyutu:

24 -29 Eylül 2012 tarihleri arasında kutlanacak “İtfaiye Haftası” etkinlikleri başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yoğun etkinlik programının ilk durağı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören oldu.
İzmirli itfaiyecilerin katıldığı törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, Türk İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 298., belediyelere devrinin ise 89. yılının kutlandığını hatırlattı. 7 gün 24 saat risk altında çalışan itfaiye personelinin ülke şartlarında hak ettiği konumda bulunmadığını belirten Barandır, “Her türlü yangında dumanla, kükürt sülfürle, karbondioksit, karbon monoksitle uğraşan, teneffüs cihazı kullanmak zorunda olan itfaiyecilik, bir meslek ve sınıf olarak kabul edilmiyor. Oysa ki, gelişmiş ülkelerde itfaiyeciliğe hak ettiği değer fazlasıyla veriliyor” dedi.
İtfaiye personelinin görev bilincinin yanı sıra fedakar, özverili, şefkatli ve yardımsever olduğunun altını çizen Barandır, “İnanıyorum ki, ülke genelinde 75 bin kadrosu olan, 36 bin fiili çalışanı bulunan itfaiye personeline devlet, bir sınıf olma hakkını verme alicenaplığını gösterecektir ” dedi.
Her şeyden önce birlik ve beraberlik içinde hiçbir öteleştirme ve ayrıştırmaya müsaade etmeden, ekip ruhuyla, görev disiplini içinde yalnız ve yalnız itfaiyecilik mesleğini en iyi yapma gayreti içinde olduklarını ifade eden Barandır, “Çünkü uğraş alanımız insandır. Bu konuda başarının yolu eğitimden geçer. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ata’sının görüş ve düşüncelerinden aldığı ilhamla kurtuluşun yegane yolunun eğitimden geçtiğini değerlendirerek yaptırdığı Toros Yangın ve Doğal Afetler Eğitim Merkezi’nde 2011-2012 Eğitim ve Öğretim döneminde 257 okuldan 39 bin 457 öğrenciye, ayrıca yıl içinde 97 kurum ve kuruluştan 3 bin 337 katılımcı ile 255 gönüllü vatandaşımıza temel afet bilinci eğitimi vermenin gururunu yaşamaktadır” şeklinde konuştu.
Tören, İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait araç grubunun şehir turuyla devam etti. İtfaiye Haftası, düzenlenecek yangın tatbikatları, açılacak sergiler ve bir çok etkinlik ile sürecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv