Atık yağ getirene ödül

  • 0
  • 491
Atık yağ getirene ödül
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çevreye duyarlılık göstermek, bilinçli bireyler ve toplum oluşturabilmek amacıyla Çiğli Belediyesi tarafından ödüllü bitkisel atık yağ toplama kampanyası başlatıldı.

Çiğli Belediyesi tarafından uygulanan doğa koruma projesi kapsamında 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ilçe sınırlarındaki ilk ve orta dereceli okullar arasında bitkisel atık yağ toplama kampanyası başlatıldı. Öğrencilerin katılımıyla yürütülecek proje ile çevreyi korumak, çevreye duyarlı olmak ve yeni nesillere temiz bir çevre bırakmak amaçlanıyor. Uygulamaya başlanan proje kapsamında ilçedeki ilk ve orta dereceli tüm okullara atık yağ toplama bidonları yerleştirildi.

Okul yönetimleri bidonlar dolduğunda alo çevre hattı numarası olan 3861666 numarayı arayarak bidonların toplanmasını sağlayacak. 6 Mayıs tarihine kadar sürecek kampanyanın sonunda okullar topladıkları yağ miktarına göre ödül alacaklar. Okullara verilecek ödüller ise şöyle belirlendi; projeksiyon cihazı, masa tenisi masası, çok fonksiyonlu yazıcı, futbol, basketbol ve hentbol topları ve fotokopi kağıdı.

Çevre duyarlılığı
Öğrencileri bilinçlendirmek ve çevre duyarlılığını artırmak için böyle bir proje başlattıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, okul yönetimleri ve öğrencilerin projeye katılmaya istekli olduklarını söyledi. Başkan Arslan, “Çocuklarımızda çevre farkındalığı yaratmak istiyoruz. Atık yağ çevreyi kirleten önemli unsurlardan biri ve biz bunun bilincini erken yaşta çocuklarımıza aşılamak istiyoruz. Öğrencilerimizi de teşvik etmek için ödül vereceğiz. Şimdiden katılımın olduğunu görmek sevindirici” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv