Atık yağı getir, hediyeyi götür

  • 0
  • 1.605
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi çevre duyarlılığı oluşturarak ilçeye sahip çıkmaya devam ediyor. Bir dizi etkinlik ve bilgilendirme toplantıları ile öğrenciler, eğitimciler ve ev hanımları üzerinde bilinç oluşturan Çiğli Belediyesi, bu kez kızartmalık evsel atık yağların geri kazanılması için renkli bir kampanyaya imza atıyor.
Çiğli Belediyesi vatandaşların yoğun olarak alış veriş yaptığı semt pazaryerlerinden ev hanımlarına ulaşmayı amaçlıyor. Evsel kızartmalık atık yağlarını çöpe atmak ya da lavaboya dökmek yerine, semt pazaryerlerinde kurulan stantlara getiren kadınlara çeşitli hediyeler verilecek. 30 Ekim’den itibaren ilçede kurulan 13 pazaryerinde sabahtan akşama kadar tüm gün açık olan stantlara yağlar teslim edilebilecek. Stantlar iki hafta üst üste açık kalacak.
 
Başkan Solak; “Çevre hepimizin”
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, çevrenin korunması amacıyla çeşitli etkinlikler yaparak, başta öğrenciler, öğretmenler ve ev hanımlarını bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Çevreyi kirleten en önemli unsurlardan birinin atık yağlar olduğunun altını çizen ve atık yağların çok uzun yıllar sudan ve topraktan arındırılamadığına dikkat çekerek bu konuya yoğunlaştıklarını belirten Başkan Solak, kadınları teşvik edici etkinliklerle, evsel atık yağları toplamayı amaçladıklarını söyledi. İlçede hafta içi ve sonunda 13 farklı alanda pazaryeri kurulduğunu belirten Başkan Solak, tüm pazaryerlerinden vatandaşların yağlarını kolaylıkla teslim edip, hediyelerini alabileceklerini söyledi.
 
Kasım’da öğretmenlere çevre semineri
Çevreci etkinliklerine ara vermeden devam Çiğli Belediyesi tarafından, Özgün Geri Kazanım firmasıyla birlikte 12 Kasım’da her okuldan iki öğretmene çevre semineri verilecek. Öğretmenler de kendi okullarında öğrencilere çevre konusunda duyarlı etkinlikler yaptıracak. Çiğli Belediyesi daha önce de öğrencilere yönelik evsel atık yağ toplama kampanyası düzenledi. Ayrıca okullarda öğretmenlerin de çevre konusunda daha ayrıntılı bilgi sahibi olup, öğrencilere aktarabilmesi amacıyla öğretmenlere seminer verdi. Yine öğrencilere yönelik olarak çevre konularına duyarlılığı artıran tiyatro oyunları da sahnelendi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv