Avrupa Konseyi Kültürlerarası Şehirler Ağı’na üye oldu

Efes Selçuk Belediyesi Kültürlerarası Şehirler ağının üyesi ve Kültürlerarası Şehirler programının 146. katılımcısı oldu.

  • 0
  • 567
Avrupa Konseyi Kültürlerarası Şehirler Ağı’na üye oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Efes Selçuk Belediyesi Kültürlerarası Şehirler ağının üyesi ve Kültürlerarası Şehirler programının 146.  katılımcısı oldu. Bir Avrupa Konseyi programı olan Kültürlerarası Şehirler ağının temel amacı kültürlerarası stratejiler geliştirme veya gözden geçirme konusunda şehirleri desteklemek.

Şehirlerin ve belediyelerin üye olabildiği Kültürlerarası Şehirler ağı, Avrupa’da ve Avrupa dışında Avustralya, Kanada, Japonya, İsrail, Fas, Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika’yı da içeren toplam 130 şehirde uygulanmaktadır. Kasım 2020 itibari ile üye şehir sayısı 141’dir.

Efes Selçuk Belediyesi’nin de katıldığı Kültürlerarası Şehirler Programı’na Efes Selçuk, gibi göçlerle oluşmuş, farklı kültürlerin bir arada yaşandığı, tarihsel sürekliliği olan bir kent olarak önemli katkılar sağlayacak.  Efes Selçuk’un çok kültürlü ve zengin yapısı, programın amacı olan kültürlerarası stratejilerin geliştirilmesi, izlenmesi ve buna bağlı eylem planı oluşturulması açısından da önem taşıyor.

Programın bir üyesi olarak şehir, uluslararası uzmanların, yetkililerin, vatandaşların ve diğer şehirlerden emsallerin katılımıyla, politikalarını ve yönetimini kültürlerarası bir perspektiften inceleyecek, diğer şehirlerdeki başarılı uygulamalardan öğrenecek ve kültürlerarası stratejisini (revize edilmiş) oluşturacak bir dizi hedef ve göstergelerin yer aldığı bir eylem planı oluşturacaktır. Plan kapsamında ayrıca stratejinin uygulanması düzenli olarak değerlendirilecektir.

Efes Selçuk Belediyesi Kültürlerarası Şehirler Programı kapsamında, kentin kültürlerarası stratejisinin ve eylem planının katılımcı gelişimi için çalışacak. Süreç Avrupa Konseyi ile iş birliği içinde yürüyecek.

Kültürlerarası Şehirler Programı’nın geniş ağına katılan Efes Selçuk Belediyesi Avrupa, Amerika, Uzakdoğu ve Afrika’yı kapsayan bir coğrafyada Efes Selçuk’u tanıtma fırsatı elde edecek. Programa dahil olan diğer şehir ve belediyelerle ortak çalışma yürütme olanağı yakalayacak olan Efes Selçuk Belediyesi, kentin kültürel zenginliklerini uluslararası platformda düzenlenen tematik toplantılarda tanıtacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv