Avrupalı başkanlar Eylül’de geliyor

  • 0
  • 780
Yazı Boyutu:

20-22 Haziran’daİzmir’de yapılacak Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısını erteleyen Dünya SağlıkÖrgütü, yeni toplantı tarihi olarak 20 Eylül’ü seçti. İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıya Kopenhag,Oslo, Oxford, St.Petersburg, Floransa, Helsinki, Milano, Barcelona, Venedik,Moskova, Varşova, Zagrep, Manchester, Belfast, Liverpool, Cardiff, Glasgow,Atina, Kudüs, Viyana ve Madrid gibi kentlerin yerel yöneticileri katılacak

 EXPO 2020 hedefinde, “Daha iyi bir dünya için yeniyollar / herkes için sağlık” temasıyla yola çıkan İzmir’de, BüyükşehirBelediyesi, Eylül ayında Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısına ev sahipliğiyapacak. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından her yıl sağlıklı şehirler veulusal ağlara yönelik düzenlenen “Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş veTeknik Konferansı”, bu yıl 20 – 22 Eylül 2013 tarihleri arasında İzmirBüyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Daha önce 20-22Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi kararlaştırılan İzmirbuluşması, WHO tarafından ertelenmişti.

Yeni Avrupa sağlık politika ve stratejisi olan “Sağlık 2020”prensiplerini, hedeflerini ve yaklaşımlarını yansıtan konferansın teması,“Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim” olarak belirlendi.Konferansta, yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halksağlığının ekonomi üzerindeki yeri gibi konular ele alınacak. 3 gün sürecekolan konferans Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.Düzenlenecek teknik gezilerle de Avrupalı katılımcılar kenti görme şansıbulacak.

131 kentin temsilcisigeliyor
Toplantıya, “Sağlıklı Kentler Ağı”na üye olan 52 Avrupa ülkesindeki 131kentten belediye başkanları, üst düzey yöneticiler ve proje koordinatörleri ileSağlık Bakanlığı yetkilileri katılacak. Ayrıca Avrupa Komisyonu, AvrupaKonseyi, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı temsilcilerinin dekatılımıyla İzmir’e yaklaşık 400 ziyaretçi gelecek.

Brüksel, Kopenhag, Oslo, Oxford, St.Petersburg, Floransa,Helsinki, Milano, Barcelona, Venedik, Moskova, Varşova, Zagrep, Nantes,Manchester, New Castle, Belfast, Liverpool, Cardiff, Glasgow, Atina, Kudüs,Viyana, Madrid gibi kentlerden İzmir’e gelecek üst düzey yöneticiler arasındaMadrid (İspanya) Belediye Başkanı Luis Partida Brunete, Kopenhag (Danimarka)Belediye Başkanı Ninna Thomsen, Udine (İtalya) Belediye Başkanı Furio Honsell,Liege (Belçika) Milletvekili Georges Pire ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa BölgeOfisi Sorumlusu Agis Tsouros de bulunuyor.
Dünya Sağlık Örgütü’nün 2012 yılındaki toplantısı, Rusya’nın St.Petersburgkentinde düzenlenmişti.

Kent olanaklarındaeşitlik
Kentleşmenin artması ve yoğun göçler nedeniyle, kent ve kentli sağlığınıyoğun biçimde çalışma alanına dahil eden Dünya Sağlık Örgütü; yoksulluk,şiddet, sosyal dışlanma, kirlilik, standardın altında olan barınma, orta vegenç yaştaki insanların karşılanamayan ihtiyaçları, evsiz insanlar vegöçmenler, sağlıksız yerleşim planlaması gibi konuların iyileştirilmesi veyaşam standartların yükseltilmesi alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.Sağlıklı Kentler Ağları ise bu çalışmalar kapsamında kentlerin “daha sağlıklı”olması ve kentlinin genelinin kentin olanaklarından eşit biçimde yararlanmasınıhedefliyor.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv