Avrupalı başkanlar İzmir’de buluşacak

  • 0
  • 883
Yazı Boyutu:

2012 toplantısını Rusya’nın San Petersburg kentinde düzenleyen Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısını bu yıl Haziran ayında İzmir’de düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıya 52 Avrupa ülkesinden belediye başkanları da katılacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlara yönelik olarak düzenlenen “Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı”, bu yıl 20 – 22 Haziran 2013 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.
 
Yeni Avrupa sağlık politika ve stratejisi olan Sağlık 2020 prensiplerini, hedeflerini ve yaklaşımlarını yansıtan konferansın teması; “Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim” olarak belirlendi. Konferansta, yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halk sağlığının ekonomisi üzerindeki yeri gibi konular ele alınacak. 3 gün sürecek olan konferans, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve yapılacak olan teknik gezilerle dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılar kenti görme şansı bulacak.
 
Toplantıya, “Sağlıklı Şehirler Ağı”na üye olan 52 Avrupa ülkesindeki Milano, Barcelona, Manchester, New Castle, Belfast, Liverpool, Brighton, Cardiff, Glasgow, Dresden, Atina, Kudüs, Viyana ve Madrid gibi kentlerden 100’ün üzerinde belediye başkanı, üst düzey yönetici ve proje koordinatörü katılacak. Ayrıca Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı temsilcilerinin de katılımıyla İzmir’e yaklaşık 500 ziyaretçi gelecek. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2012 yılındaki toplantısı, Rusya’nın San Petersburg kentinde düzenlenmişti.
 
Kent olanaklarından eşit fayda                                                     
Kentleşmenin artması ve yoğun göçler nedeniyle, kent ve kentli sağlığını yoğun biçimde çalışma alanına alan Dünya Sağlık Örgütü; yoksulluk, şiddet, sosyal dışlanma, kirlilik, standardın altında olan barınma, orta ve genç yaştaki insanların karşılanamayan ihtiyaçları, evsiz insanlar ve göçmenler, sağlıksız yerleşim planlaması, katılımcı çalışmaların eksikliği ve eşitsizlik ile sürdürülebilir gelişme konusuna ciddi şekilde eğilme ihtiyacı şeklinde sıralanabilecek sağlık alanında büyüyen tehditleri vurgulayarak, bu konuların iyileştirilmesi ve yaşam standartların yükseltilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı Kentler Ağları ise bu çalışmalar kapsamında kentlerin “daha sağlıklı” olması ve kentlinin genelinin kentin olanaklarından eşit biçimde yararlanmasını hedefliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv