Avrupalı başkanlar İzmir’de toplanıyor

  • 0
  • 1.150
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindegerçekleştirilecek “Avrupa Sağlıklı Şehirler” toplantısı 20 Eylül Cuma günübaşlıyor. 37 Avrupa ülkesinden belediye başkanlarıyla üst düzey yöneticilerinkatılacağı toplantı, İzmir’in EXPO adaylığı konusunda da önemli bir hamleolacak.

 

EXPO 2020 hedefinde, “Daha iyi bir dünya için yeni yollar /herkes için sağlık” temasıyla yola çıkan İzmir, Avrupa Sağlıklı Şehirlertoplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO)tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlara yönelik düzenlenen“Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı”, 20 – 22 Eylül2013 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindegerçekleştirilecek.

Yeni Avrupa sağlık politika ve stratejisi olan “Sağlık 2020”prensiplerini, hedeflerini ve yaklaşımlarını yansıtan konferansın teması,“Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim” olarak belirlendi.Konferansta yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halksağlığının ekonomi üzerindeki yeri gibi konular ele alınacak. 3 gün sürecekolan konferans, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.Düzenlenecek teknik gezilerle de Avrupalı katılımcılar kenti daha yakındantanıma fırsatı bulacak.

 

400 ziyaretçi geliyor
Toplantıya, “Sağlıklı Kentler Ağı”na üye olan 37 Avrupaülkesindeki belediye başkanları, üst düzey yöneticiler ve proje koordinatörleriile Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılacak. Ayrıca Avrupa Komisyonu, AvrupaKonseyi, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı temsilcilerinin dekatılımıyla İzmir’e yaklaşık 400 ziyaretçi gelecek.    Dünya Sağlık Örgütü’nün 2012 yılındaki toplantısı, Rusya’nınSt.Petersburg kentinde düzenlenmişti.

 

Kent olanaklarında eşitlik
Kentleşmenin artması ve yoğun göçler nedeniyle, kentve kentli sağlığını yoğun biçimde çalışma alanına dahil eden Dünya SağlıkÖrgütü; yoksulluk, şiddet, sosyal dışlanma, kirlilik, standardın altında olanbarınma, orta ve genç yaştaki insanların karşılanamayan ihtiyaçları, evsizinsanlar ve göçmenler, sağlıksız yerleşim planlaması gibi konularıniyileştirilmesi ve yaşam standartların yükseltilmesi alanlarında çalışmalarınısürdürüyor. Sağlıklı Kentler Ağları ise bu çalışmalar kapsamında kentlerin“daha sağlıklı” olması ve kentlinin genelinin kentin olanaklarından eşitbiçimde yararlanmasını hedefliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv