Aydoğan’a büyük onur

  • 0
  • 613
Aydoğan’a büyük onur
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Polonya Cumhuriyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi BaşkanVekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı “Üstün Hizmet Nişanı” ile onurlandırdı.  Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerinbaşlamasının 600. yılı etkinlikleri çerçevesinde, Polonya’nın Türkiye’detanıtılmasına katkıları nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan VekiliDr. Sırrı Aydoğan’a “Polonya Cumhuriyeti Üstün Hizmet Liyakat Nişanı ŞövalyeHaçı” verildi. Büyükşehir Belediyesi’ndeki törene Dışişleri Bakanlığı İzmirTemsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu MiroslawStawski, İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Lukasz Paprotny, İzmir Fahri KonsolosuCeyla Borovalı, Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan ve İzmir BüyükşehirBelediyesi bürokratları katıldı.

 

Son 5 yılda ilişkiler çok gelişti

Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, törendeyaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Polonya ile Türkiyearasındaki işbirliğinin geliştirilmesine sağladığı katkılara dikkat çekerek,Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ın Polonya’ya gösterdiği özel ilgi sayesindeson beş yıl içinde İzmir’in Polonya’nın dünya haritasında var olduğu önemli yerlerdenbiri haline geldiğini söyledi. Polonya’da 2012 yılında organize edilen AvrupaŞampiyonası nedeniyle Kordon’da düzenlenen açık hava sergisiningerçekleştirilmesinde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini hatırlatanBaşkonsolos Stawski, “Seneler boyunca Polonyalı sanatçıların katıldığıgösterilere ev sahibi olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile İzmir KültürSanat ve Eğitim Vakfı’na Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destek,Polonya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine çok katkı sağladı” diye konuştu.

 

Bizi tanıyan ilk Avrupa ülkesiydi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr Sırrı Aydoğanise Liyakat Nişanı töreninde duygusal bir konuşma yaptı. 600 senedir sürenTürkiye-Polonya ilişkilerinin her zaman kültür-sanat, ticaret ve güzelliklerüzerine kurulduğunu belirten Aydoğan, “Beni en çok etkileyen, Polonya’nın biziAvrupa’da tanıyan ilk ülke olmasıdır. Daha Lozan imzalanmamıştı. HenüzTürkiye’nin nereye gideceği belli değildi. Ama Polonya, Temmuz 1923’de geldi,Türkiye ile bir anlaşma imzaladı ve karşılıklı büyükelçilikler açtık.Türkiye’nin unutmayacağı tek şey budur. Biz de unutmuyoruz” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Çiçek Festivali 25-28 Nisan'da

Arşiv