Ayhan Türker Selçuk Yaşar'da

  • 0
  • 1.032
Ayhan Türker Selçuk Yaşar'da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Resim Sanatının en önemli isimlerinden Ayhan Türker'in Resim Sergisi 3 Aralık Perşembe günü Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat  Galerisi'nde açıldı. Sergi açılışına, Yaşar Holding Üst Yönetimi, Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve pekçok sanatçı ve sanatsever katıldı.  
Sanatçının doğa peyzajı ve natürmort eserlerinden oluşan yağlıboya ve suluboya çalışmaları, 31 Aralık 2015 tarihine kadar sanatseverler tarafından izlenebilcektir.
 
Ayhan TÜRKER Kimdir?
1938 yılında Diyarbakır'da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nü kazandı. Ancak, bulunduğu çevrelerde aydın sayılabilecek bir başöğretmen olan babasının istekleri doğrultusunda çok kısa bir süre sonra Akademi'yi terketti ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydını yaptırdı. Fakültede, günlerini resim yaparak geçirdi, yıl sonunda babasını da razı ederek ikinci kez Akademi giriş sınavlarına katıldı ve kazanarak Akademi'ye girdi. Bu sefer seçtiği bölüm Dekoratif Sanatlar Bölümü idi. Akademi öğrenimini iç mimarlık bölümünde yaptı. 1960 yılında iç mimar olarak Akademi'den mezun oldu.
Daha sonra yoğun bir çalışma ve araştırma ile tekrar resime döndü. İlk kişisel sergisini 1985 yılında Beyoğlu Vakko Sanat Galerisi'nde açtı. Gördüğü ilgi beklenilenin çok üstünde idi. Bu ilgi ileriki yıllarda da artarak devam etti ve çalışmalarını daha yoğun hale getirdi. İlk sergiyi takiben İstanbul, Ankara ve İzmir'de birçok kişisel sergi gerçekleştirdi, karma sergilere katıldı.
Yalnız peyzaj çalışmalarında değil, aynı zamanda portre çalışmalarında da  ve özellikle Atatürk portrelerinde suluboya, yağlıboya ve pastel malzemelerle çok beğenilen eserler üreten sanatçı çalışmalarına halen İstanbul'da devam etmektedir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv