Ayvalık’ın toplumsal yaşamında kadın

Ayvalık Belediyesi işletme ve iştiraklerinden Çamlık Paşa Limanı Sosyal Tesisleri’nde “Dünya Kadınlar Günü” kapsamında “Ayvalık’ın Toplumsal Yaşamında Kadın” konulu toplantı düzenlendi.

  • 0
  • 182
Ayvalık’ın toplumsal yaşamında kadın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ayvalık Belediyesi işletme ve iştiraklerinden Çamlık Paşa Limanı Sosyal Tesisleri’nde “Dünya Kadınlar Günü” kapsamında “Ayvalık’ın Toplumsal Yaşamında Kadın” konulu toplantı düzenlendi. Ayvalık’ta yaşamış lider kadınların hayatları, yaşamları ve Ayvalık’a olan katkılarının görseller eşliğinde anlatıldığı toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, eşi Canan Ergin ile birlikte katıldı.

Mavi Haliç Lions Kulübü Ayvalık Temsilcisi Sima Sunder’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda konuşan Başkan Ergin, “Kadınları toplumda ayrı bir yere koymak gerekiyor. Bizim büyüklerimiz bu topraklara gelirken, çok çileler çekti. Bu çileleri o kadınlar paylaştı,  kadınların üzerinden, bu Ayvalık inşa edildi diye düşünüyorum. Ben de göç eden bir ailenin çocuğu olduğum için, büyüklerimizin anlatımlarını dinlediğimiz zaman orada erkek değil kadın büyük bir fonksiyon üstleniyor. Bu fonksiyonla Ayvalık bir yere geldi diye düşünüyorum” dedi.

Toplantının düzenlenmesi nedeniyle teşekkür konuşması yapan Canan Ergin de, “Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla organize edilen Ayvalık’ın Toplumsal Yaşamında Kadın isimli etkinliğimizin açılışında Ayvalıklı kadınları aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Ayvalık’ta yaşamış lider kadınlarımızı anma, el emeğiyle özgün işlerimizi izlemek üzere gelen misafirlerimize ve Mavi Haliç Lions Kulübü Ayvalık temsilcilerine ve organizasyona katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ayvalık sevdalısı Aysel Namlı da 36 yıl sonra üretilmeye başlanan sedefli battaniye hakkında konukları bilgilendirdi. Namlı şunları söyledi: “Bu bizim 35 yıllık hayalimizdi. Birçok kişinin katkılarıyla bunu gerçekleştirdik ve bir kooperatif kurduk. Üretime başladık. Ben buradan katkısı olan kişilere tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e ve bu proje başladığından beri bizi yalnız bırakmayan, destek veren Başkanımızın değerli eşi Canan Ergin’e sonsuz teşekkür ediyorum. Ayvalık’ın bir önceki kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’a, Ali Akdamar’a, Minnas Ergün Melin’e, Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü’ne, İstanbul Aydın Üniversitesi, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Tarsus Üniversitesi Akademisyenleri’ne, Ayvalık esnafına sonsuz teşekkür ediyorum.”

Toplantıda,  eski, Altınova Belediye Başkanı Alaattin Süberoğlu, kendi kaleminden çıkan mübadillerle ilgili şiirini okudu, ardından slayt gösterisi eşliğinde belgesel yönetmeni Zeynep Kazancıgil’in yaptığı Ayvalık’ta yaşamış lider kadınların yaşamlarını anlatan tanıtımı ilgiyle izlendi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv