AZERİLERE TÜRK LEVREĞİ VE ÇİPURASI

  • 0
  • 1.281
Yazı Boyutu:

Türkiye’de son yıllarda ciddi ivme kazanan su ürünleri ihracat sektörü, 2008 yılından bu yana Su Ürünleri Tanıtım Grubu aracılığıyla ihracatı arttırmak için dünyanın dört bir tarafındaki fuarlara katılıyor ve Türk su ürünlerini tanıtıyor. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, son olarak Azerbaycan’ın  Bakü şehrinde, 15-17 Mayıs 2012 tarihlerinde 18. kez gerçekleştirilen WORLDFOOD AZERBAIJAN 2012 Fuarına katıldı ve Türk su ürünlerini tanıttı. Park Inn Oteli Ahçısı Ahmet Koçgürbüz’ün özel soslarla hazırlayarak pişirdiği Türk balıklarını fuar ziyaretçilerinin büyük beğenisini kazandı.
 
Bu yıl Eurovizyon Şarkı Yarışması’na evsahipliği yapmaya hazırlanan Bakü’nün çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Eurovizyon nedeniyle tüm uluslar arası otel zincirlerinin Bakü’de oteller açtıklarını, Türk levreği ve çipurası için büyük fırsat sağlayacak zemin oluştuğunu kaydetti.
 
Bakü’nün Hazar Denizi kıyısında çağdaş bir dünya şehri görünümüne kavuştuğunu dile getiren İşliel, “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki tarihi bağlar ve dostluk, Azerbaycan’ın başta petrol ve doğal gaz gelirlerinden dolayı son derece zengin bir ülke konumuna gelmesi Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu harekete geçirdi. Azerbaycan’da düzenlenen en önemli gıda fuarı olan Worldfood Azerbaijan 2012 Fuarı’na STG olarak ikinci kez katıldık. Türk su ürünlerinin Azerbaycan’da tercih edilmesi için tanıtım çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” dedi.
 
AZERBAYCAN’DA BALIK TÜKETİMİ ARTACAK
Azerbaycan’da balık tüketiminin henüz az olduğuna işaret eden Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise, “Azerbaycan halkının refah seviyesi arttıkça balık tüketimi de artacak. Türk balığının tadına vardıklarında ithalatları Türkiye’ye kayacak. Azerbaycan pazarına büyük önem veriyoruz” diye konuştu.
 
Türkiye’nin Azerbaycan’a su ürünleri ihracatının şu anda düşük seviyede olduğunu anlatan Kızıltan, 2011 yılında konserve ton balığı ihracatının önemli düzeye eriştiğini ve 838 bin $ olarak gerçekleştiğini kaydetti.
 
STG STANDI EN ÇOK İLGİ GÖREN STANDLARIN BAŞINDAYDI
WORLDFOOD AZERBAIJAN 2012 Fuarı’nda, Su Ürünleri Tanıtım Grubu standı yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Bunda en önemli etkenlerden biri aynı dilin konuşulması olurken bir diğer önemli etken ise Park Inn Otel Ahçısı Ahmet Koçgürbüz’ün özel soslarla pişirip ziyaretçilere ikram ettiği balıklar oldu.
 
Fuar süresince, Türk su ürünleri ve sektörü tanıtıldı,  pazar olanakları üzerinde araştırma yapıldı. İnfo standı ziyaret eden alıcılara, ülkemiz su ürünlerine olan ilgileri tespit edilerek talep ettikleri ürünlerle iştigal eden firmalarımızın irtibat bilgileri verildi, promosyon malzemeleri dağıtıldı.
 
Su Ürünleri Tanıtım Grubu, WORLDFOOD AZERBAIJAN 2012 Fuarına STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Yemek Programı Yapımcısı, Mutfak Araştırmacısı Gazeteci Nedim ATİLLA, Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Serap Ünal’dan oluşan heyetle katıldı. STG standını Bakü Büyükelçimiz Hulusi Kılıç ile Ticaret Başmüşavirimiz Gazi Bilgin de ziyaret etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv