Bağımsızlığın 239’ncu yılı kutlandı

  • 0
  • 2.924
Bağımsızlığın 239’ncu yılı kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Amerika Birleşik Devletleri’nin 239’ncu Bağımsızlık Günü nedeniyle ESBAŞ Ege Serbest Bölgesi, Uzay Kampı Türkiye Bahçesi’nde düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi John R. Bass ve eşi Holly Holzer Bass’ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona  İzmir Vali Yardımcıları İbrahim Ballı, Celal Ulusoy, Hüseyin İçten’in de aralarında bulunduğu, konsolos, fahri konsolos ve iş dünyasından kalabalık bir davetli katıldı.
Türk ve ABD Milli marşlarının ardından konuşan ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer, Merhum eşi Kaya Tuncer’in başlattığı Bağımsızlık Günü kutlamalarına ev sahipliği yapmayı sürdüreceğini söyledi.

Bağımsızlık Günü kutlamasına katılan konuklara hitap eden Büyükelçi John R. Bass, konuşmasına dostluk ve ticarette Türkleri ve Amerikalıları bir araya getirmek için merhum eşi Kaya Tuncer ile birlikte katkıda bulunan Mary Tuncer’e teşekkür ederek başladı.
Bass, “4 Temmuz gününün Amerikalılar olarak özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı yineleriz. 7 Haziran günü Türk Vatandaşları, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılıklarını göstermiştir. Amerika Birleşik Devletleri, 25’nci dönem parlamentosu’nun tüm üyeleriyle çalışmayı sabırsızlıkla beklemektedir” dedi.

Zorlu zamanlarda yaşandığını ifade eden Büyükelçi, ABD ve Türkiye gibi yakın müttefiklerin yanyana durmasının daha önce hiçbir kadar önemli olmadığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu Akşam dostluğumuzu, demokrasi ve özgürlük değerlerine olan bağlılığımızı temel alan strateik ortaklığımızı kutlamaktan mutluluk duyuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkan Rozvelt için kaleme aldığı meptupta söylediği gibi ‘bizim iki memleketimiz, umumi sulp ve insanlığın saadetini istihdaf eden aynı ideali gütmektedir. Türkiye’de, burada ESBAŞ’ta bu ortaklığın güçlü ve hayati bir parçasını daha görüyoruz. İş camialarımız arasındaki bağlar. Cummins, Delphi, Pratt ard Whitneş, Gates ve HMT gibi ABD’li şirketler büyük başarılar gösteriyor ve ekonomilerimiz arasında daha güçlü bağlar kuruyorlar.  Tüm EBSAŞ üyelerinin yapmış olduğu yatırımlar, hem özel sektörün hem de ABD hükümetinin Türkiye’nin istikrarına, büyüme potansiyeline ve yabancı yatırımlara bağlılığın somut bir ifadesidir.”
Pasta kesiminin ardından resepsiyon Cansu Tanrıkulu Dörtlüsü’nün caz ve blues ağırlıklı repertuvarıyla sürdü.
Faruk Güler, Mary Tuncer, Karin- Marc Sasseville, John R. Bass-Holly Holzer Bass
Oliver- Tatjana Vetter
Derek Worch, İrina Stvelkola, Kava Leeds, Ali Zaidi, Emily Furnish, Damir Kacev
Celal Ulusoy, Hüseyin İçten
Mustafa- Övül Güçlü, Türkan- Mehmet Aktaş
Yeşim Başarır, Esra Çoker, Ayşegül Taşkın
Güldem Cerit, Ahmet tükel, Oğuz Özkardeş, Uğur Yüce, Ö. Baybars Tek
Mustafa- Meral Zaim, Ayşe Perin, Olgar Yumlu
Muharrem- Zeliha Toprak, Muzaffer Tunçağ, Füsun Dizgen , Mustafa Borova
Zerrin Çakmakoğlu, Tamara Mamalashvili, Makvala Kherabeva, Fatih Çakmakoğlu

Melda Kuzu, Gökçe Öğüt, Deniz Tuncer, Ufuk Yücel, Güzide Çölasın, Halime Büyükyüksel, Zeynep Girgin Kalelioğlu, Ferhan Ceyhan
Erol- Zeynep Hülagü
Luigi Lannuzzi-Mathilda de Bonhome
Banu Oran, Üner Akdeniz
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Arşiv