Bahçeşehir'den İzmir’e 150 milyon liralık yatırım

  • 0
  • 798
Bahçeşehir'den İzmir’e 150 milyon liralık yatırım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları İzmir’e 150 milyon TL’lik yatırımla eğitimdedevrim yapacak. İki kampüs ile Bahçeşehir Kolejleri genişlerken, yeni UğurOkulları kampüsleri hayata geçecek, bilim ve teknoloji  alanında önemli adımlar atılacak. Karşıyaka,Konak, Güzelbahçe, Gaziemir’de hayata geçecek kampüslerde 4000 öğrenciyigeleceğe hazırlarken 1000 kişilik isdihdam sağlanacak.

 
Ege Bölge Koordinatörü Yücel Yücel ile yaptıkları kahvaltının ardından Kordon’da yürüyüş yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim KurumlarıYönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, İzmir’de verilen eğitim hizmetinin karşılığınıanlayan, takdir eden bir veli kitlesi bulunduğunu belirterek, İzmirli velilere müteşekkirolduğunu ifade etti.

İZMİR’İN GÖZÜ AYDIN
Güçlü, çağdaş, medeni İzmir’in daha da kalkınması, geleceğinin daha da mükemmelolması için büyük bir eğitim yatırımı hamlesine başladıklarını açıklayan EnverYücel, “1 yıl içersinde 150 milyon liralık bir eğitim yatırımıyla yenikampüsler inşa ediyoruz. İki yeni kampüs ile Bahçeşehir Kolejleri genişleyecek.Dershanelerden dönüşen temel liselere dönüştürülmesi için verilen 4 yıllıksüreyi 2 yıla indirdik. 2 yıl içinde de temel liseleri kampüsleredönüştüreceğiz. Ortaokul, lise, ilk okul ve anaokulunun yer aldığı 4 büyükkampüsün 3’ünü önümüzdeki yıl yapacağız. 150 milyon TL’lik yatırımla 4000öğrenci geleceğe hazırlayacak kampüsleri hayata geçirirken 1000 kişiye işkapısı açacağız. Dünyada bu tür atılımlar yapılırken katma değere ne katıyorgibi düşünebilir. Eğitim alanında ki yatırım katma değer başkalarınabenzemiyor. Katma değere en yüksek dönüşü eğitim sektöründe alabiliyoruz. İzmirliningözü aydın” dedi.

İZMİR İLE İSTANBUL EĞİTİMDE YARIŞSIN İSTİYORUM
Eğitimde yeni paradigmalara İzmir’den başladıklarını ve İzmir’le İstanbul’uneğitimde yarışmasını istediğini belirten Uğur Eğitim Kurumları Yönetim KuruluBaşkanı, “Devrim niteliğindeki yeni eğitim anlayışının İzmir’de daha çabukkabul gördüğünü, daha iyi, daha süratli bir şekilde uygulanabileceğini gördüm. Dünyadabir çok ülkede değişen eğitim anlayışı Türkiye‘de geç kalmadan bir an öncedeğişmelidir. Yani Türkiye’de sanayi devrimi sürecindeki eğitim anlayışını bugünki bilgi çağında sürdüremeyiz.  Bilgiçağının gereksinimi neyse o eğitim anlayışıyla hareket ederek Steam (BilimTeknoloji mühendisliği ve Matematik) modelini  İzmir’de hayata geçiriyoruz. Herşeyin teknolojiolduğu bir dünyada, sanal düşüncenin, sanal zekanın gündemde olduğu bir dünyadaeğitim padigmalarımızdaki öğretme metodları da değişmeli. Biz, öğrencilerimizeanaokulundan itibaren kodlama yazmayı öğreteceğiz. Öğrenciler kendi oyunlarınıyapabilecek, derslerde oyunu araç olarak kullanıp öğrenebilecek. Bununla ilgilibütün dünyadaki en gelişmiş okullarda yapılanları biz de  okullarımızda da yapma gayreti içindeyiz.  Sanatı, yazılımı mutlaka her alanda işin içinesokacağız. Dersler birbirinden kopuk olarak değil, bir bütün olarak, sorundançözüme giden bir anlayışla gerçekleşecek. Sorunları çözerken öğrenci o konuylailgili dersleri öğrenecek. Biz, lise öğrencilerini; ‘bölgedeki veyaTürkiye’deki nasıl üniversiteye giderim’den daha cok  ‘ben dünyanın en iyi üniversitelerine nasılgirebilir, nasıl yönlenebilirim’i kavratacak, o özyeteğinini vereceğiz.Öğrencinin kendine güvenip; ‘Ben neden Harward’da, neden MIT’de  okumayayım’ diye düşünebilmesinisağlayacağız. Bu günün anlayışının bütünüyle baktığımız zaman artık fabrikasyonbir eğitim anlayışını terketmemiz lazım.

Her bir insanın nasıl ki parmak izi birbirini tutmuyorsa, buöğrencilerin yapıları, anlayışları da birbirinden çok farklı. Biz eğitimcilerveya bugünün eğitim anlayışı her bir öğrenciyi ayrı bir dünya olarak kabuledip, kişiye özel öğretim, kişiye özel yönlendirme, kişiye özel kariyerplanlaması yapması gerek. Yani ezberi bozan, kişinin kendine en yatkın okul veüniversitesi neyse  ona doğruyönlendirmemiz gerek.  Biz, öğrencileritanıyan, öğrencilerin yetenek ve kabiliyetine doğru, sadece İzmir’de değil,dünyanın her noktasına ulaşabilecek ağa sahip olduğumuz için öğrencinin önünüaçacağız. Öğrencinin üniversite ve üniversite sonrasında istikbali, hedefineyse buna yönlendirebilecek kapasitemiz var. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nınüniversitesinden anaokuluna kadar eğitim kurumları var. Sadece Türkiye’dedeğil, Washinton’da, Berlin’de, yeni açtığımız Batum’da Tıp üniversitemizvar.  Artık dünyanın her bölgesinde varız”diye konuştu.

DİPLOMA VE SERTİFİKA ALACAK
Öğrencinin lise diplomasının yanısıra belki bir oyun, belki bir yazılımprogramı sertifikası, belki Roma’da katıldığı 10 günlük Yemek Yapma KültürEğitimi sertifikası alacağını belirten Yücel, eğitimi sınıfların dışarısınataşıyacaklarını ve dünya netwörkü içersinde olacak şekilde bir eğitim öğretimplanlaması yapacaklarını anlattı.
Steam Programını Amerika başta dünyanın gelişmiş ülkelerinin uygulamaya başladıklarınıaçıklayan Yücel, sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıldan itibaren AnkaraBalgat’ta Uğur Liseleri’yle başladığımız Steam Programı’nı İzmir kampüslerimizdede uygulamaya yöneleceğiz. Bu Türkiye’ye, Türk milli eğitimine model olacak.  Yaptıklarımız sadece Uğur Okulları’nda, BahçeşehirKolejleri’nde olsun diye değil, ülkemizin her okulunda olsun hedefiyleyapıyoruz. Bütün İzmirli’nin yararlanması amacıyla bir kaç yıl önce Bilim veFen Müzesi açtık. Önümüzdeki yıl ki yapacağımız yeni kampüslerimizde Steamlaboratuvarları, yazılım, kritik düşünce, bilim teknoloji laboratuvarlarıolacak.  Okullarımız öğrencinin sabah 8de gelip gece 10 a kadar kalabileceği, öğrencisiyle velisiyle bir eğitimöğrenme yaşam merkezlerine dönüşecek. Fırsat eşitliğini her çocuğa tanımalıyızdiyoruz. Diyarbakır, Batman, Mardin, Van, İzmir, Çanakkale, Karadeniz ve İç Anadolu’suyla100 ü aşkın okulumuz var. Türkiye’yi kucaklayıp, Türkiye’de kardeşlik bilincinide artıran birlikte yaşam kültürünü öğreten sosyal programları uygulayacağız.  En önemlisi de Unesco’nun geçen yılbaşlattığı dünya vatandaşlığı programının hazırlanmasında dahil olaninsanlardan biri olduğum için Türkiye’de dünya vatandaşlığına hazırlayacağız.  Bırakın anaokulunu, dünyanın ortak diliİngilizceyi liseden başlayan bir öğrencimize mutlaka öğreteceğiz, öğrenmeyenöğrenciye gerekirse diploma vermeyeceğiz. Ben, öğrenemiyen öğrenci yoktur, öğretemeyen öğretmen vardır anlayışıylahareket ediyorum. Bu öğrencilerden yazları hiçbir eğitim ücreti almadanWashington’da, Toronto’daki okullarımızda ücretsiz olarak eğitime tabi tutacaklarımız olacak. Teknoloji bizim içinçok önemli. Liseye gelen her bir öğrencimizin projeleri, patentleri olacak.”

EĞİTİMLİ,DONANIMLI ÖĞRETMENLER
Eğitim Paradigmalarını tamamen değiştirdiklerini ve Türkiye’de bu değişiminöncüsü olmaya hazır olduklarını belirten Yücel konuşmasını şöyle tamamladı:” Bizne yaparsak yapalım, hangi sistemi, hangi modeli getirsek getirelim bununuygulayıcısı öğretmendir. Öğretmeni mükemmel yetiştirdiğimiz zaman bırakınbinaları çadırda bile olsa o ders mükemmel olur. Benim için aslolan eğitimdeöğretmendir. Öğretmen eğitimi, yetiştirilmesi, bina inşaasının güzel vemükemmel olmasından daha iyidir. Yeni eğitim modellerini getiren BahçeşehirÜniversitesi Eğitim Fakültesi tamamen bu işin içinde. Öğretmenlerin yetiştirilmesiyleilgili de  hizmet içi eğitimleri sürekliyapılıyor. Öğretmenlerimizi hizmet içi eğitimleri gerekirse Türkiye’de, İngilizceöğretmeni olan arkadaşlarımızı ise dil eğitiyle ilgili stajlara tabi tutacağız.Bununla ilgili programlar yapıldı ve bu sene başladı. WAshinton DC’ye  3 dönemde 100’ü aşkın öğretmen 1 ay kalarak hem yabancı dillerini destekliyor hemde o bölgedeki üniversiteleri geziyor, o bölgenin  o ülkenin kültürünü de dağırcıklarınakatıyorlar. Bu da onların donanımına katkı koyuyor.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv