Bahçeşehir’in ilk mezunları

  • 0
  • 3.574
Yazı Boyutu:

İki yıl önce İzmir’de açılan Bahçeşehir Üniversitesi SosyalBilimler Enstitüsü’ne bağlı Yüksek Lisans Programları ilk mezunlarını verdi. 29’uSosyal Bilimler Enstitüsü Genel  İşletmecilik (MBA), 10’u Reklamcılık ve Markaİletişim Yönetimi ve Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler Yüksek LisansProgramları’ndan mezun olan 39 mezun cübbesini giydi, diplomasını aldı ve kepattı.

Bahçeşehir Koleji Salonu’nda gerçekleşen mezuniyet törenineBahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Güngör, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. NecipÇakır, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yard. Doc. Dr. Burak Küntay, öğretimüyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yard. Doc. Dr. BurakKüntay, İzmir’de Yüksek Lisans Programlarının açılış öyküsünü anlatarak programlarınİzmir’e açılmasında emeği geçenlere, öğrencilerin anne- babalarına, eşleri veçocuklarına teşekkür etti.

Öğrencilere de hitap eden Küntay, onların özel sektör de ve devlette görevyaptıklarını ve gerçekte hayatın içinde oldukları gerçeğine değinerek, “Hedeflerinizin yüzde 30’luk kısmının BahçeşehirÜniversitesi hocalarımızla zenginleştirdiğimiz sizleri daha fazla donatmayaçalıştık ama işin yüzde 70 size düşüyor.  3 hafta önce Esra Çek adlı öğrencimizeğitiminin 2 haftalık süresini Slikon Vadisi’nde  Twitter’den Yaho’ya, Facebook’a,  Google’ye, HP’ye bir çok firmanın üst düzeyyöneticisinden eğitim aldı. Sevgili öğrenciler, asıl yüzde 70’lik kısm bundansonra başlıyor. 4x4 lük lisansınız var. Sektörün içindesiniz. Bu dünyada siziöne çıkaracak, fark attıracak olmazsa olmaz iki nüveye ihtiyacınız var.  1’ncisi  Ulusal ve Uluslararası  netvork.  2’ncisi globalleşmiş dünyada yaşayabilmekabiliyeti . Asıl mesele bundan sonra Bahçeşehir netvorkünün içersinde hergirdiğimiz işte, devam ettiğimiz süreçte kendinizi büyük ailenin ferdi olaraknasıl geliştireceğiniz ve bizim size sunacağımız imkanlarla daha ileriye nasılgideceğiniz. Ülkenin tamamında ne yapmanız gerekiyor dünyada mücadele etmeyiöğreneceksiniz. Dünyanın her yerinde kendinizi daha geliştirebilmek için kapılarımız sizlere sonuna kadaraçık olacak. Yolunuz açık olsun” dedi.


Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın’da yaptığı konuşmayla Bahçeşehir Üniversitesi’ninbu güne kadar yurt içi ve yurt dışında izlediği gelişim süreci, yüksek kalitedeeğitim öğretim hizmetleri yelpaze ve geniş coğrafyaya yayılan etkinlikleri veişbirlikleriyle bir dünya üniversitesi olduğunu söyledi.

Yalçın, “Küreselleşen dünyada  21’nci yüzyılın istediği özelliklere sahipinsan gücünün yetiştirilmesimin bilincinde olarak, devletimizin ortaya koyduğugelecek vizydonu kapsamında sadece içinde bulunduğu toplumu ve dünyayı anlayan,hizmet edecek, dünyanın her yerinde çalışabilecek gençleryetiştirmekteyiz.  Üniversitemizde ikisikuruluş aşamasında olan fakülteleri,  4enstitüsü, 2 yüksek okulu, 1 hükümet ve liderlik okulu, Araştırma Yöntemleri  Okulu, Hazırlık Okuluyla 17 Araştırma  merkezimizde 5255 yüksek lisans ve doktoraolmak üzere 17 bin öğrencimize bini aşan Türk ve yabancı oöğretim elemanlarıylauluslararası düzeyde eğitim öğretim hizmeti sunuyoruz. Öğrencilerimizin 1500’ü82 farkla ülkeden bizi tercih eden gençler. En çok uluslararası öğrencili olanvakıf üniversitesi olarak kurulduğumuz günden itibaren uluslararası  olmayı ve yurt ışı ilişkileri ilk sırayayerleştirdik. En iyi yüksek öğretim kurumlyarıyla sürekli ilişkilerle yükseklisans ve serefika proframlarıyla ülkemizin diğer bölgelerine taşımaktayız. Bugün diplomalarına alan ve bundan sonra alacak olan İzmirli öğrencilerimiz deyurt dışı deneyimlerimizden yararlanmaya devam edecektir.” Diye konuştu.
 

Rektör Yalçın’ın konuşmasının ardından  İzmir Lisansüstü Programları birincisi- GİBGaziemir Vergi Dairesi’nden Aylin Serter, ikinci Bahçeşehir Üniversitesi’ndegörevli Yudum Demirel ve üçüncü GİB Karşıyaka Vergi Dairesi’nden Sebahattin Nurdiploma ve ödüllerini aldı. İlk üçüon ardından diğer öğrencilerin diplomalarıdağıtıldı.  
 
Yudum Demirel, Aylin Serter, Sebahattin Nur
Volkan- Gültekin, Adel Bayakır
Lokman Değirmenci, Zeynep Hülagü
Gözde Erkuş, Tamer Keçecioğlu,  Şenay Yalçın, Esra Çek, Özlem Eren
Esra Yalı-Tevfik Anıl Sökeli
Gülce Kıvanççı
Yalçın Patıl, Erman Umdu, Berk Küçükkara, Erdal Görgün,Umut Sarıgöllü
Gözde Erkuş, Ümit Çakır
Özlem Eren, Esra Çek
Özlem Yalçın
Nihan Özgüven
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv