Balbay'ın mektubu ağlattı

  • 0
  • 1.116
Yazı Boyutu:

Ergenekon davasında34 yıl 8 ay hapisle cezalandırılan ve 4,5 yıldır cezaevinde bulunan CHP İzmirMilletvekili Mustafa Balbay’ın 23. Aliağa Emek ve Barış Şenliği dolayısıylaAliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a gönderdiği duygu dolu mektup kentiduygulandırdı.

6 Mart 2009'dan beri Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunanGazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, daha önce birçok kezkonuşmacı olarak geldiği Aliağa Emek ve Barış Şenliklerine bu kez duygusalmektubuyla damga vurdu.

BAŞKAN ÖMER TURGUTOĞUZ’A YAZDI
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’a hitaben yazılan mektupta“Sevgili Aliağa Belediye Başkanım, 23.Aliağa Emek ve Barış Şenliklerine ilişkindavetiyeniz bana ulaştığında, birden uzun bir yolculuğa daldım; Yıllar önceşenliklerin ilk başladığı günlere gittim.” Diyen Balbay, mektubunu şöylesürdürdü:

BARIŞ İÇİNDE, İNSANLARIGÜLÜMSEYEN BİR TÜRKİYE ÖZLEMİ
“Zaman Zaman, benim de konuşmacı olarak katılımcısı olduğum Emek ve BarışŞenliklerinin uzun soluklu olması, sizin gibi toplumla birlikte nefes alıpveren Belediye başkanlarıyla mümkündür. Şenliğin her zamanki gibi geniş biryelpazede gerçekleşmiş olması, ayrıca emek isteyen bir iş. Emeğin hak ettiğigibi en yüce değer haline geldiği, insanların hep barış içinde gülümsediği birTürkiye özlemiyle Şenliğinizi kutluyorum.”

ÖZGÜRLÜKTE BULUŞMAKDİLEĞİYLE
Mektubuna “Özgürlükte buluşmak dileğiyle…” notunu düşen Balbay’ın mektubu23. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri kapsamında akşam konserlerinde sunucu BernaErgin tarafından okundu. Mektup, konserin yapıldığı alanda toplanan binlerceAliağalı’yı biranda duygulandırdı.

BAŞKAN OĞUZ:ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTUĞUNDA, DAHA ALİAĞA’DA ÇOK ŞENLİKLERDE HALKIMIZLA BİRLİKTEOLACAK
Konserin sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Aliağa Belediye BaşkanıÖmer Turgut Oğuz, “İzmir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Balbay’ın mektubundançok etkilendim. Kendisini çok özledik. Mektubu için çok teşekkür ederim.Özgürlüğüne kavuştuğunda, daha Aliağa’da çok şenliklerde halkımızla birlikteolacak. Mustafa Balbay’ın ve Cumhuriyetimize gönül vermiş nice Atatürksevdalısının biran önce özgürlüklerini kavuşarak, Aliağa’da Emek ve BarışŞenliğimizde buluşmayı diliyoruz.” Dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv