Balçova Rotary’nin “İş’le Yaşamı Değiştir” projesine İZKA’dan 480 bin lira destek

  • 0
  • 661
Yazı Boyutu:

Balçova RotaryKulübünün İzmir 2 numaralı T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Lapidari atölyesikurulması ve mevcut kuyumculuk atölyesinin yetersiz olan makine-teçhizatınıngeliştirilmesi ve meslek öğrenmek isteyen mahkumlara doğal süs taşı işleme vetakı tasarımı eğitimleri vererek meslek sahibi olmalarını amaçlayan  “İş’le Yaşamı Değiştir” adlı projelerineİzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) 480 bin liralık destek geldi.

İzmir Kalkınma Ajansıile protokol imzalayan Balçova Rotary Kulübü 2012-2013 dönem başkanı GirayAktürk bu projenin Adalet Bakanlığı’nın cezaevleri bünyesinde oluşturduğuişyurdu atölyelerinin geliştirilmesi ihtiyacı ile Balçova Rotary Kulübü’nünsosyal sorumluluk anlayışının örtüşmesi sonucu ortaya çıkmış bir proje olduğunukaydetti.

Balçova Rotary Kulübü2010-2011 dönem başkanı Ali Feyyaz Porsuk da yaptığı konuşmada İZKA’danalınacak 480 bin lira destekle projenin 3 yıl süreceğini kaydetti. Porsukprojenin birinci yılının ilk 6 ayında makine kurulum tesisi, ikinci 6 ayındaeğitim ve imalatın son aşaması diğer 2 yılda da eğitilmemiş mahkumlarıneğitilerek üretime katı koymalarının sağlanacağını söyledi.

Rotary 2440. BölgeBaşkanı Esat Kardıçalı ise projenin mahkumlara bir beceri kazandıracağını,onların mahkumiyet sonrası normal bir hayat sürebilmelerinin, bir meslek sahibiolmalarının yolunu açan çok önemli bir proje olduğunu kaydederek, “ Cezaevindemahkumlar bu çalışmaları ile sigortalı konumda olacaklar ve aileleri de sağlıkhizmetlerinden faydalanabilecekler. Burada önemli olan bir başka husus  da bu hapishanenin çevresinde olan yarıdeğerli taşları köylüler toplayıp hapishaneye teslim edebilecekler ki buşekilde onlar da bir gelir sağlayabilecekler. Bütün bu yapılacak olan imalatlarşimdiden satılmış durumda. Şu anda yarı değerli taşlar Madagaskar, Çin gibi elemeği çok ucuz olan ülkelere ihraç edilmekte ve oradan geriye ithaledilmektedir. İşte bu projenin başlayıp, uygulamaya geçmesiyle ülkemiz debundan bir kazanç sağlayacaktır. Yurt dışına döviz gitmeyecek, ülkemiz debundan bir kazanç sağlayacaktır. Böyle baktığınız zaman herkese faydası olan,herkes için hayırlı olan bir proje başlatmış oluyoruz. Burada bize kapılarınıaçan İzmir Kalkınma Ajansı’na çok teşekkür ederiz. Tabi ki buradaki en önemlipaydaşlarımızdan biri de hapishane yönetimi. Hapishane yönetimi de bizimsamimiyetimize, projeye olan inancımıza güvenerek bize kapılarını açtı,misafirperverlik gösterdi. Bu şekilde bütün paydaşlar hep beraber çalışıpülkemize olumlu kazanımlar sağlayacağımıza eminiz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv