Balık ağı kazandırıyor

  • 0
  • 1.244
Yazı Boyutu:

GüzelbahçeBelediyesi'nin açtığı balık ağı onarımı kursu büyük ilgi görüyor. Kursa devamedenler ayda ortalama 600 ile 900 lira arasında gelir elde ediyor, aile bütçelerinekatkıda bulunuyor.

GüzelbahçeBelediyesi, balıkçıların balık ağı tamiratı yapacak personel sıkıntısı çekmesiüzerine aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyenler için “Balık Ağı Donamı”kursu açtı.

Kursuveren  Şafak Surkultay, hem mevcut ağları onardıklarını, hem de yeni ağsiparişleri aldıklarını belirterek, “Ağ onarımına biz merhamet diyoruz. Mevcutbalık ağlarında kopmalar, yırtılmalar oluyor, bunları onarmak kolay değil.Ancak bilen balıkçılar onarıyor, ama iğneyle kuyu kazmak gibi bir şey bizimyaptığımız bu iş. Şimdilerde Güzelbahçeli balıkçıların dışında Sığacık, Foça,Çeşme gibi balıkçıların yoğun olduğu bölgelerden yeni balık ağı yapmamızyönünde siparişler alıyoruz. Yeni kursiyerler bekliyoruz” diyor.

Kursabeş aydır devam eden iki çocuk annesi Özlem Kahya ayda 600 lira kazandığınıbelirtiyor. Bir çocuk annesi Çiğdem Tüzüner, aile bütçesine ayda 700 liralıkkatkıda bulunduğunu söylerken Kamile Verim ise 900 liraya yakın aylık kazancıolduğunu ifade ediyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv