BALIKÇILAR AV SEZONUNUN UZATILMASINI İSTİYOR

  • 0
  • 551
BALIKÇILAR AV SEZONUNUN UZATILMASINI İSTİYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sert geçen kış koşulları nedeniyle günlerce denize açılamayan balıkçılar, Ziraat Bankası kredi borçlarının ertelenmesi talebinin ardından, 15 Nisan’da sona erecek avlanma sezonunun da bir ay uzatılmasını istiyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kredi borçlarının ötelenmesinin balıkçılara biraz nefes aldırabileceğine, sıkıntıların hafifletilmesi için en büyük önlemin ise avlanma yasağının bir ay ertelenmesi olduğuna dikkat çekti. Yaşanan kötü hava koşulları nedeniyle 2009 yılında avlanma yasağının ertelendiğini hatırlatan Öztürk, “Aynı kötü koşulların yaşandığı bu sezonda yine av yasağı ile ilgili bir düzenleme gerekiyor. 15 Nisan’da sona erecek olan avlanma sezonunun 15 Mayıs 2015 tarihine kadar uzatılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç ise, geçtiğimiz hafta son 51 yılın en kötü hava koşulları nedeniyle üyeleri olan su ürünleri avcılığı kooperatiflerinin mağduriyetinin büyüdüğünü bildirdi. Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği, İzmir İli Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği ve su ürünleri avcılık kooperatiflerinin yöneticileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda balıkçılık sektörünün yaşadığı sıkıntıları tespit ettiklerini ifade eden Yalavaç, “Kötü hava koşulları nedeniyle balıkçılarımız günlerce denize açılamadı. Ekmeğini denizden çıkaran balıkçılar,  Ziraat Bankası’na olan borçlarını dahi ödeyemez hale düştü. Banka, alacağını tahsil etmek için balıkçı gemilerine teker teker el koymaya başladı. İcra talebiyle el konulan ve seferden men edilen gemi sayısının artmasından endişe ediyoruz. Bu nedenle balıkçılarımızın Ziraat Bankası’na olan tarım kredi borçlarının ödemesinin ertelenmesini talep ediyoruz. Aynı zamanda av sezonunu uzatacak değişiklik yapılmalı” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv