Balıkçılık sektörü İzmir'de buluştu

  • 0
  • 741
Balıkçılık sektörü İzmir'de buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye'nin en büyük ve en yeni fuarcılık tesisi Fuar İzmir, balıkçılık sektörünün devlerine ev sahipliği yapıyor. "8. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı" Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.

Türkiye’nin tek su ürünleri fuarı olan "Future Fish Eurasia-Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de açıldı. Bu yıl 8. kez düzenlenen fuarın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Norveç Kraliyeti'nin Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavin, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal,  Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ve  sektör temsilcileri katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, fuarın Ege Bölgesi ve Türkiye'deki balıkçılar için önemine değinerek, İzmir'de diğer sektörlerde olduğu gibi kültür balıkçılığında  da yıldız olmayı hedeflediklerini belirtti. Bugün 80 ülkeye ihracat yaptıklarını vurgulayan Kızıltan, "İhracat rakamımız 52 milyon dolarken bugün 800 milyon doları aştı. Norveç'in somon ihracatı 5.5 milyar dolar düzeyinde. Umarım biz de milyar dolarla ifade edilen bir ihracat rakamına sahip oluruz" dedi.

Norveç Kraliyeti'nin Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavin, İzmir'de balığın geleceğini konuşmak için bir araya geldiklerini vurgulayarak, "Fuarın isminde de vurgu yapıldığı gibi gelecek balıkta. Çünkü en yüksek, kaliteli protein balıkta bulunuyor. Akdeniz havzasında balıkçılık sektörü için Türkiye çok önemli bir noktada. Avrupa'da balık üretiminde lider  Norveçli firmalarımız fuara yeni teknolojileri ile geldi. Türkiye'nin balıkçılık sektöründeki gelişimini ve başarısını izliyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz işbirliklerinin gelecekte de devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, Türkiye'de su ürünleri sektörünün kısa sürede başarıya ulaştığını söyleyerek, bu başarının devam etmesi için Bakanlık olarak gereken desteği vereceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından "8. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı" ziyarete açıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, açılışın ardından davetlilerle birlikte stantları gezerek katılımcıları ziyaret etti.

En yeni teknolojiler bu fuarda
Su ürünleri işleme firmalarının, ihracatçıların ve balık çiftliklerinin taze ve işlenmiş su ürünlerini sergilediği fuarda ayrıca; yem ve otomatik yemleme sistemleri, akuakültür ekipmanları, su ürünleri işleme ve ambalaj makineleri, soğutma sistemleri, buz makineleri, aşı, ilaç ve dezenfektanlar gibi su ürünleri sektörünün ihtiyaç duyduğu geniş bir ürün yelpazesi de tanıtılıyor. Uluslararası bir ihtisas fuarı olarak su ürünleri sektörü profesyonellerini bir çatı altında toplayan "Future Fish Eurasia", alanında sadece Türkiye'nin değil, yakın coğrafyanın da en önemli organizasyonlarından biri kabul ediliyor. 158 firmanın katıldığı fuar, 4 Haziran Cumartesi günü son bulacak.

Uluslararası organizasyon
Fuarla birlikte her yıl farklı bir ülkede organize edilen, Middle East ve Central Asia Aquaculture (Ortadoğu ve Asya Akuakültür Forumu), Türkiye'nin tek su Ürünleri fuarı olan Future Fish Eurasia Fuarı ile eş zamanlı olarak yine İzmir'de düzenleniyor.  Ana teması "Sürdürülebilir Akuakültür" olarak belirlenen MECAA 2016'da dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonelleri ve akademisyenler akuakültür yatırımlarından sürdürülebilir yetiştiriciliğe, balık sağlığı ve beslenmesinden açık deniz sistemlerine kadar geniş bir yelpazede eğitim ve teknoloji transferi yapacak.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv