Balkan Ülkeleri Karşıyaka’da “Barış” İçin Dans Etti

  • 0
  • 963
Yazı Boyutu:

Balkanların tümrenkleri “Dünya Barış Günü”nde Karşıyaka’da buluştu.  Karşıyaka Belediyesi’nin Karadeniz dernekleriFederasyonu KADEKON ile birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte, 7 ülkenin halkdansları ekipleri gösteriyle kenti barışın tüm renklerine boyadı.

KADEKON’un İzmir Fuarı’ndaki Karadeniz Sokağı etkinliklerikapsamında İzmir’de ağırladığı 7 ülkenin halk dansları ekiplerininKarşıyaka’daki “1 Eylül Dünya Barış Günü” etkinliği, Karşıyaka Çarşısı’ndaki“Uluslararası Barış Yürüyüşü” ile başladı. Karşıyaka Belediyesi BaşkanYardımcısı Hüseyin Çalışkan ile KADEKON Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu’nun dakatıldığı kortej renkli görüntüler eşliğinde Karşıyaka Vapur İskelesi’neulaştı.

Bulgaristan, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Bosna Hersek,Kosova ve Osetya’dan gelen halk dansları ekipleri Vapur İskelesi önündekigösterileriyle de barış mesajları verdi. Çok sayıda vatandaşın izlediğigösterileri izleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, alanda verilenbarış mesajlarına katılarak, “Savaşın olmadığı, barışın hakim olduğu,Atatürk’ün sözlerinin unutulmadığı güzel günler” dileğini Karşıyakalılarlapaylaştı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Karşıyaka Belediye BaşkanYardımcısı Hüseyin Çalışkan, “Anadolu toprakları binlerce yıldır çok savaşyaşadı. Çok acı çekti, katliam yaşadı. Onun için barışın değerini çok iyibiliyor. Hiç bir ulus için savaş, ülkesi işgal edilmediği sürece gerekçeolamaz. Biz savaş olmasın, barış olsun diye mücadele edeceğiz. Her gün barış,her yerde barış” dedi.

 

Böylesine anlamlı bir etkinliği Karşıyaka Belediyesi ilebirlikte düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getiren KADEKON Genel BaşkanıHızır Murtezaoğlu ise, Ortadoğu’nun kana bulandığı bugünlerde gerçekleştirilenbu etkinlikte sahne alan ülkelerin barış için geleceğe dair umut ve arzularınıifade ettiğini vurguladı.

 

Renkli gösteriler sonunda, katılımcılara plaketleri BelediyeBaşkanı Cevat Durak tarafından verildi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv