Barış türküleri Bornova'da yankılandı

  • 0
  • 891
Yazı Boyutu:

Rahmi Saltuk 1 Eylül Dünya BarışGünü’nde Bornovalılar ile buluştu. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü her yıl özeletkinliklerle kutlayan Bornova Belediyesi, bu yıl Türk Halk Müziği’nin ünlüsanatçısı Rahmi Saltuk’u sevenleriyle buluşturdu. Barış türküleri hep birağızdan söylendi

BarışTürküleri 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Bornova’dan yankılandı. BornovaBelediyesi halk müziği sanatçısı, besteci, sinema ve tiyatro oyuncusu RahmiSaltuk'u sevenleri ile buluşturdu. Büyükpark içindeki Ayfer Feray Açık HavaTiyatrosu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen konsere sadece Bornovalılardeğil, tüm İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Rahmi Saltuk, kendi özgü yorumuylaYunus Emre, Ahmet Arif ve Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelenen eserleritiyatroyu dolduran hayranları ile birlikte söyledi. Hem çalıp hem söyleyen,türkü aralarında da sanat yaşamıyla ilgili anılarını anlatan ünlü sanatçı,ayakta alkışlandı.

BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Rahmi Saltuk’un çok değerli birsanatçı olduğunu belirterek, gençliğinin Rahmi Saltuk’un türkülerini dinleyerekgeçtiğini,  bu nedenle kendisi ile yanyana olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu söyledi.

 Barışın sadece 1 Eylül’de hatırlanmaması,yaşamımızın her alanında bütün ilişkilerimizde ön planda olması gerektiğinisöyleyen Sındır, ‘‘Barış sadece savaşın olmadığı günler demek değildir. Barış;insanlığa, çevremize ve doğaya bakışımız, anlayışımız ve hoşgörümüzdür. Uluönderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize ışık tutan; 'Yurtta Barış DünyadaBarış' sözünde dediği gibi barışı önce en yakınımızdan tesis etmeliyiz"diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv