Başkan Bakıcı’dan UNECO Müjdesi

  • 0
  • 555
Başkan Bakıcı’dan UNECO Müjdesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediyesi Mayıs ayı meclisi UNESCO müjdesiyle açıldı. ICOMOS’ tan gelen rapor üzerine açıklama yapan Başkan Bakıcı, Efes’in UNESCO müjdesini erkenden verdi. Müjdeli haber üzerine tüm meclis üyeleri ve parti başkanları ile pasta kesildi.

Herkese Teşekkür ediyorum
ICOMOS’ tan gelen ön raporda Efes’in UNECO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girme yönünde bir engel olmadığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Kutlamanın adı UNESCO. Bugün ön rapor geldi.  Efes’in Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne girmesiyle ilgili artık önünde bir engel yok. ICOMOS’ un verdiği rapor bu yönde. Bize bugün gelen ön rapora göre artık Efes Dünya Kültür Mirası asıl listesi içerisine girmiştir diyebiliriz.  Ben öncelikle bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca alan yönetim başkanı, sekretaryası, daha önceki belediye başkanımız ve yönetim başta olmak kaydıyla, bugünkü yönetime, danışma kuruluna, eşgüdüm ve denetleme kurumuna teşekkür ediyorum” dedi.

20 yıllık süre sonuçlandı
1994 yılında başlayan UNESCO sürecinde mutlu sona ulaşıldığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Tam 20 yıllık bir rüya iyi bir şekilde sonuçlandı diyebiliriz” dedi.  28 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında yapılcak toplantıda sonucun ilan edileceğini kaydeden Başkan Bakıcı;  “Görev şu anda yeni başlayacak. Şimdi Selçuk için ve bizim için önemli bir süreç başlıyor” dedi.

Olumlu İşbirliği Rapora yansıdı
Uzun süren sürecin artık meyvesini verdiğini belirten Efes Müzesi Müdürü ve aynı zamanda Efes Alan Yönetimi Başkanı Cengiz Topal;  “Birçoğumuz bu süreci beraber yaşadık. Efes’in UNESCO’da olması gerektiği bilinen bir durumdu. En uzun süre aday olan yerlerden birisiydik. Bazı sebeplerden dolayı bugüne kadar dosyamızı bazen geri çektik. Uzun soluklu bir çalışma sonrasında 6 ay öncesinde olumlu haberler almaya başladık. Bugün alınan haber sonucunda sadece ilan aşaması kaldı. 4- 5 Temmuz’da yapılacak olan açıklamayla bu listede Efes olarak bulunacak. Bu süreçte her belediye çalışanın, her müze çalışanının katkısı oldu. Buradaki olumlu işbirliği rapora yansıdı. Kamu yerel işbirliği raporlara da yansıdı” dedi.

Efes’te kapı sorunu çözüldü
Efes’te uzun yıllardır devam eden kapı sorununun da UNESCO süreciyle birlikte tamamen sonuçlanacağına ve bu süreçte gelinen noktaya dikkat çeken Topal; “Bu sürecin olmazsa olmazlarından biri yönetim ve alan yönetimi planlarından birinin yapılmasıydı. Koruma Amaçlı İmar Planının onaylanması gerekliydi. Efes’te bir kapı sorunu vardı.  Kapı ile vatandaşlarımızın problemlerini çözecek bir çalışmalar yapıldı. Koruma amaçlı imar planının gereği olan bir takım kapı düzenlemelerinde son aşamadayız. Bunlarda UNESCO Süreciyle birlikte tamamlanmış olacak” diye konuştu.
Başkan Bakıcı, bu müjdeli haberi verdikten sonra UNESCO pastasını meclis üyeleri ve parti başkanları ile birlikte kesti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv