Başkan Batur Engelliler Günü Konserine Katıldı

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Zihinsel Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği'nin 3 Aralık Dünya Engelliler günü sebebiyle düzenlediği konsere katıldı.

  • 0
  • 489
Başkan Batur Engelliler Günü Konserine Katıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Zihinsel Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği'nin 3 Aralık Dünya Engelliler günü sebebiyle düzenlediği konsere katıldı. 

Manuş baba engelliler için söyledi
Narlıdere Zihinsel Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği'nin engelli çocuklara yardım amacıyla düzenlediği ‘Manuş Baba’ konseri Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Manuş Baba’nın şarkılarını dinlemek ve engelli çocuklara bu özel günde destek olmak amacıyla salonu dolduran kalabalık Manuş babanın şarkıları ile keyifli ve müzik dolu bir gece geçirdi.Konserin sonunda bir Sürpriz şarkı’da Manuş baba’nın Engelli çocuklardan oluşan Nar taneleri korosu ile birlikte ‘Eteği Belinde’ şarkısını birlikte seslendirdiler. Salonu dolduran çoşkulu kalabalık Nar taneleri korosu’nun bu güzel performansını ayakta alkışladı. Konser sonunda Nar taneleri ve Akşam Bakım Merkezinde görev yapan eğitmenlere plaket veren ve bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ‘Narlıdere Belediyesinin her zaman engelli dostu bir belediye olduğunu hatırlatarak, her zaman bu özel çocuklarımıza destek olduk ve olmaya devam edeceğiz’ dedi.

Gurur ve huzur duyduğum projem
Narlıdere Zihinsel Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği'mizin engelli çocuklarımızdan oluşan Nar Taneleri Korosu'nu büyük bir hayranlıkla dinledik. Bir kez daha tebrik ediyorum. Engelli çocuklarımızın neler yapabildiğini göstermek ve onlara destek olmak için 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde düzenlenen bu konserle engelli çocukların başarılarına dikkat çekmek ve onlara destek oldmak istedik. Değerli Sanatçımız Manuş Baba da bu özel günde bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyoruz. Bir çok proje ve çalışmaya imza atıyoruz. Bir çok ihtiyacı karşılamak için çözümler üretiyoruz ama bana yapmaktan en mutluluk duyduğunuz içinize sinen projeniz hangisi diye sorduklarında hiç düşünmeden Narlıdere’deki engelli merkezi projesi olduğunu söylüyorum. Yaparken, yaptıktan sonra ve bugün gurur ve huzur duyduğumuz bizi mutlu eden bir proje. Biz laf değil hizmet üretiyoruz. Günümüzde daha engellileri koruyacak ve kapsayacak yasalar bir türlü tamamlanamıyorken, her şey söylemde kalıyorken biz sosyal demokrat bir belediye olarak 2004 yılından itibaren Narlıdere Belediyesi olarak gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. 2004 yılında çalışmalara başladık ve belediye binamızın hemen altında bulunan engelli merkezimizi hayata geçirdik. Daha sonra hem engellileri hem de onların ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak olan Limanreis Mahallemizde bulunan Engelli Akşam Bakım Merkezimizi hayata geçirdik. Fakat artan nüfus ile birlikte daha büyük ve kapsamlı bir merkeze olan ihtiyaçta arttı. Narlıdere Sahilevlerinde yaklaşık 4.500 m2 ‘lik alanımız var. Aynı yerde İzmir Büyükşehir Belediyemizinde bir alanı var. bu alanla beraber yaklaşık 9.000 m2’lik alan üzerine kurulacak olan projemiz yılbaşı itibari ile çalışmalar başlıyor ve Mart ayında ihaleye çıkılacak. Proje tamamlandığında çok güzel olacak, engelli çocuklarımızın tüm ihtyiaçlarını karşılayacak. Herşey engelsiz bir dünya için!” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv