Başkan Batur Şehit aileleri ve Gazilerle İftar yemeğinde buluştu

  • 0
  • 947
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Şehit ailelerine ve Gazilere iftar yemeği düzenledi.
 Geleneksel olarak her yıl düzenlenen İftar yemeğine Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, İstihkâm Okul Komutanı Albay Osman Nadir Saylam ve eşi, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya, Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Şehit aileleri ve Gaziler katıldı.

Şehit Aileleri ve Gaziler için düzenlenen iftar yemeğinden sonra konuşmalara geçildi. Gaziler adına bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar konuşmasında “Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun her satırı şehit kanları ile yazılmış, silahlarının kebzesi ile mühürlenmiştir. Maalesef günümüzde şehitlerimizin haberlerini almak bizi çok üzüyor. En büyük dileğimiz yakın zamanda yetkililer bu haberlere bir son verirler” dedi.
 
İskenderun'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'na teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan ve sonrasında Güzelyalı Köprüsüne  ismi verilen  Kerem Oğuz Erbay’ın Babası Ekrem Erbay iftar yemeğinde bir konuşma yaparak Şehit ailelerine  ve Gazilere seslendi. “Ben bir şehit babasıyım. Oğlumu askerlik yaptığım İskenderun’da kaybettim. Çok zor bir acı ama bu acı ile yaşamayı öğrendim. Elli yaşına kadar bir yaşamamım var ve sonrasında bir yaşamım var. Bu iki ayrı yaşamım arasındaki farkları size kelimeler ile ifade edemem. Çok yoğun duygular içinde oluyoruz. Her sabah şehit haberlerini şahit olduğumuzda yeniden kendi evladımızı kaybettiğimiz andaki duygularımızı yaşamaya başlıyoruz. Çok zor anlar, çok üzücü anlar. Fakat şunu biliyoruz ki benim oğlum Şehit. Benim oğlum hırsız değil, benim oğlum sahtekâr değil, benim oğlum canını bu vatana vermiş bir evlat ve ben o evladın babası olarak gurur duyuyorum. Bir babaya takılacak en büyük apoleti taktı bana, bundan büyük bir apolet yok. O yüzden onun karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi.
 
Bordo restoranda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül
Batur, “  Sayın Kaymakamım, çok değerli Komutanım, Saygı değer Emniyet Müdürüm, Astsubay Emeklilerimizin çok değerli Başkanı, Muharip Gaziler Derneğimizin değerli Başkanı ve yöneticileri, çok değerli Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz, değerli misafirlerimiz, geleneksel iftarımıza şeref verdiniz, onur verdiniz bir kez daha sizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Biz yöneticilerin özellikle bu ülke uğrunda evlatlarını, canlarını kaybetmiş,
Kanlarını ülke uğruna akıtmış gençlerimizin, çocuklarımız aileleri ile beraber olmak, Edirne’den karsa kadar, ülkenin her karış toprağında ve ülke dışında yine gazilik unvanına ulaşan bütün büyüklerimiz her zaman başımızın tacıdır. Biz artık şehit ailelerimiz ile birlikte bir aile gibi olduk. Bayramda seyranda, iyi ve kötü günlerde bir arada olmak bize huzur veriyor. Bu huzuru değerli kaymakamız ile birlikte yaşıyorum her bayram onlarla birlikte olmaya çalışıyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte olduğumuzu düşünüyorum. Her gün şehit haberi yüreğimizi burkuyor. Televizyonlarda haberleri izlerken geçen altyazıları okumaktan çekinir durumdayız. Bu nereye kadar böyle gidecek diye hepimiz isyan ediyoruz ama ulusal bütünlüğümüz misakı milli sınırlarımızdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Bu bizim Cumhuriyeti kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzdur. Bu borcu sonuna kadar ödeyeceğiz” dedi.
 
Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba “ Şehit ailelerimizin ve Gazilerimizin Devletimizin kamu hizmetlerinde pozitif ayrımcılığı var. Yani sizlerin önceliği yüreğimizde ve hizmetlerimizde önceliklidir. Çünkü sizler yüreğinizi, kanınızı bu vatanın bağımsızlığı için koydunuz. Sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
 
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur İftar yemeğine katılan Şehit aileleri ve Gazilere içinde kahve fincan bulunan tahta bir sandık hediye etti. İftar yemeğe katılan tüm konukların Ramazan Bayramını şimdiden kutladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv