Başkan Durak’tan kardeş şehir Piran’a iade-i ziyaret

  • 0
  • 965
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi, yeni “kardeş şehri” Slovenya’nınPiran kentiyle ilişkilerini pekiştiriyor. Eylül ayında Karşıyaka’da, her ikikentin belediye başkanının katıldığı törenle atılan imzaların ardından, birimza töreni de Piran’da yapıldı.  

Piran Belediye Başkanı Peter Bossman’ın eylül ayındaKarşıyaka’ya yaptığı ziyaret sırasında, her iki belediye arasında “Kardeş ŞehirProtokolü” imzalanmıştı. Bu ziyarette, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dilegetiren Piran Belediye Başkanı Bossman, Karşıyaka Belediye Başkanı CevatDurak’ı da, kentine davet etti. 
B
u davet üzerine, geçtiğimiz hafta sonu, Piran’a gidenKarşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Piran Belediye Başkanı ile birlikte,“Kardeş Şehir Protokolü”nü, bir kez de, kardeş kentte imzaladı. 

T
ürkiye’nin Slovenya Büyükelçisi Serra Kaleli,Slovenya’nın Türkiye Büyükelçisi Milan Jazbec’in de katıldığı törenle ikibelediye başkanı protokolü imzaladı.Slovenya’nın İzmirFahri Konsolosu Mazhar İzmirlioğlu’nun girişimleri ile başlayan diyalogunkardeşlik protokolü ile pekiştiğini belirten Başkan Durak, “İtalya-Hırvatistansınırındaki Piran turizmi öne çıkaran bir kent. Karşıyaka ile ortak pek çokbenzerlikleri bulunuyor. Kentlerimiz arasında turizm ve ticaretin artması içinhazırlıklar yapacağız“ dedi. 
P
eter Bossaman da Karşıyaka ile pek çok projegeliştirebileceklerini belirterek, “Yasal çalışmaları tamamladık, adımımızıattık.  Belediyeler arası başlatılan builişkinin halklar arasında da sürmesini diliyorum“ diye konuştu.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv