Başkan’ın “Ankara günlüğü”

  • 0
  • 423
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu, kentin önemli projeleri için gittiği Başkent’te 8 kritikgörüşme gerçekleştirdi. Başkan Kocaoğlu, Bakanlık programında yer almayanÜçkuyular-Narlıdere metro hattı için yapım, Narlıdere-İstihkam ve İstihkam-İYTEKampus metro hatları ile Şirinyer-Tınaztepe tramvay hattı için de projeihalesine çıkacaklarını açıkladı.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, UlaştırmaBakanlığı’nın yatırım programında bulunmayan Üçkuyular-Narlıdere metro hattıile Şirinyer-Tınaztepe tramvay hattı projelerini İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin yapacağını, Menderes-Torbalı İZBAN hattının da en geç 2014Ağustos’ta hizmete alınacağını açıkladı. 2 günlük Ankara temasları sonrasındabir değerlendirmede bulunan Başkan Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı AltyapıYatırımları Genel Müdürü Metin Tahan ile yaptıkları görüşmede, İzmir’in metroprojeleri ile marina liman yerleri konusunu masaya yatırdıklarını belirterek,“Bakanlık, Otogar-Halkapınar metrosunu hızlı tren hattıyla beraberdeğerlendirilecek. Ancak Üçkuyular-Narlıdere hattı yatırım programlarında yok.Durum böyle olunca, biz de proje ihalesini yaptığımız bu metro hattı içinBüyükşehir olarak yapım ihalesine çıkacağız. Narlıdere-İstihkam veİstihkam-İYTE Kampus hatları için de proje ihalesine çıkacağız. Görüşmedeayrıca marina limanı yerlerini tekrar gözden geçirdik” diye konuştu. 

İZBAN seferberliği
Başkan Kocaoğlu, Ankara’daki görüşmeleriyle ilgili şubilgileri verdi:“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını KorumaGenel Müdürü Sayın Osman İyimaya ile Körfez ÇED raporu ve planlamalar konusundagörüş alışverişinde bulunduk. İnciraltı’nın planlanması da gündemimizdeydi.TCDD Genel Müdürü Sayın Süleyman Karaman’la toplantımızın ilk maddesiMenderes-Torbalı İZBAN hattının durumuydu. Bu hattı en geç 2014 Ağustos’tadevreye alacağız. TCDD, Torbalı-Selçuk hattı için yapım ihalesine çıktı. Biz de projeleri bitirerek vakit geçirmeden istasyon ve alt-üst geçitlerinyapım ihalelerine çıkıyoruz. Aliağa-Bergama hattında bütün projeleri TCDD yapıyor.Projeler bize verildiğinde hemen alt-üst geçit ve istasyonlar için yapımihalesine çıkacağız. Şirinyer-Tınaztepe tramvay hattı projesini de İzmirBüyükşehir Belediyesi yapacak. Bunun için eski banliyö hattını UlaştırmaBakanlığı’ndan talep edeceğiz. Bu talebimiz kabul görmezse, güzergahdeğiştirerek proje ihalesine çıkacağız. Sayın Karaman ile ayrıca mevcut İZBANhattında ilave çekerlerin çalıştırılması konusunu görüştük. TCDD yenisinyalizasyon ihalesine çıkacak. Bu süreçte tren aralıkları sıklaştırılarak yenigelen çekerlerin devreye girmesi ve daha fazla yolcu taşınması sağlanacak.” 

Statların projesi yok!
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ilegörüşmelerinin de çok yararlı geçtiğini kaydeden İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı, “Büyük Körfez Projesi’ne ilişkin ÇED raporunun alınabilmesi için Su veOrman Bakanlığı’nda bir problem kalmadığını ve yazısının hazırlandığınıöğrendik. Böylece yüzülebilir körfez projesinin önünde engel kalmıyor” dedi.

Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özelleştirme İdaresi BaşkanıSayın Ahmet Aksu ile ÖİB’nin son dönemde gerçekleştirdiği ihaleler üzerinefikir alışverişinde bulunduk. TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ile statlarkonusunu görüştük. Karşıyaka ve Göztepe’de yapacakları statların projelerinitalep ettik. Sayın TOKİ Başkanı’ndan ‘Projemiz yok, avan projeyle ihaleyeçıkılmış’ yanıtını aldık. Milli Emlak Genel Müdürü Sayın Abdullah Kayaile  İzmirdeniz projesi çerçevesinde körfeze yapmak istediğimiz ‘ticariolmayan’ küçük iskelelerin tahsisi, Kordon’un İzmir Büyükşehir Belediyesi’ninkullanımına tahsis edilmesi, Gediz Katı Atık Transfer İstasyonu ile Menderesİtfaiye binası yerinin tahsisi gibi pek çok önemli konuyu konuştuk. Son olarakda Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ile bir arayageldik. Sayın Özden’e içlerinde statların bulunduğu iki spor kompleksi için yerönerisinde bulunduk. Sayın Bakan’dan randevu talebimizi yineledik. Kendisi denotlar alıp Bakan Bey’e ileteceğini söyledi.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv