Başkan Kocoğlu sessizliğini bozdu: “Hodri meydan”

  • 0
  • 904
Yazı Boyutu:

Buca’dakiSosyal Yaşam Kampüsü’nün temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu, çöp tesisi üzerinden başlatılmak istenen gerginliğeatıfta bulunarak, “Siz İzmir’e eskiden şaşı bakıyordunuz. Şimdi körbakıyorsunuz. İzmir’i görmüyorsunuz. İzmir’i ve İzmirliyi tanımıyorsunuz.Politika yaptığınızı sanıyorsunuz. Halbuki İzmirliye işkence yapıyorsunuz.Bugünden itibaren kim İzmirliye, Büyükşehir Belediyesi’ne boyunu, yüreğini,bilgisini, becerisini aşan laf ederse, bizden cevabını en ağır şekildealacaktır. Bu da bir milattır. Hodri meydan! Kimin kucağında hangi taş varsa,gelsin” dedi.

Toplumun sosyal olanaklara erişimi kısıtlı olan bölümününfaydalanması için İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından projelendirilen veBuca Tınaztepe’de büyük bir kompleks şeklinde tasarlanarak yapımına başlanan“Sosyal Yaşam Kampüsü”nün temeli törenle atıldı. Huzurevi, engelli eğitimmerkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi,aşevi ve kapalı spor salonunu da içinde barındıran tesisin 64 milyon 314 binliralık yatırımla hayata geçirileceği açıklandı. İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu, temeli atılan projenin Türkiye’de örneğinin olmadığını;gençlerle yaşlıların ve engellilerin bir arada kaynaşacağı bir ortam yaratmayıhedeflediklerini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin 2004-2013 yılları arasındasadece Buca’ya 339 milyon liralık yatırım yaptığını ifade eden Başkan AzizKocaoğlu, konuşmasında çöp üzerinden siyaset yapmaya çalışanları da eleştirerekşöyle devam etti:

 Çöpün altındakalacaklar
“Çevre yatırımlarımızı yaptık. Yüzülebilir Körfez hedefimizle dünyanındoruğuna doğru yola çıktık yürüyoruz ve büyük çoğunluğunu hallettik.  Sadeceçöp bertaraf tesisi kaldı. Bu tesis üzerinden oynanan oyun, sağlanmayaçalışılan siyasi rant çöpü de aştı, milletin ve uğraşanların boyunu da aştı.Eğer bu mantıkla, bu siyasi yaklaşımla devam ederlerse, çöpün altındakalacaklar. Çöp yerini Büyükşehir Belediyesi olarak sadece biz bulmuyoruz.Resmi kurumlarla ön görüşmeler yapıyoruz. Ön görüşmelere paralel olarak yazılıgörüşler alıyoruz. Ondan sonra karar veriyoruz. Kimsenin kullanmadığı,kullanmaya da niyetinin olmadığı,  aklı ve bilimi kullanarak tesisinyerini belirleyip kurmaya çalışıyoruz. Yaptığımız kabahat bu. Görüşler normalgelirken, yerel seçim telaşıyla birisi engellemek istiyor ve 3- 4 gündürgazetelerde çöp davasıdır gidiyor. Bilirkişi raporlarına saygılıyız. AmaAnkara’dan rapor veren bilirkişilerin bizimle bir irtibatı olmadı. Bilirkişilerbu çöp bertaraf tesisini, nasıl yapacağımızı bize sormadı. Bütün meslekodalarıyla alana gittik. Her meslek odası mensubu kendi penceresinden alanbaktı ve herkesten de genel kabul gördü. İtiraz söz konusu olmadı. Biz dekonuyu toplumla paylaştık. Sadece kurul görüşleri alındığı, ÇED sürecininihalesine çıkıldığını aşamada hemen ‘burada bu Aziz çöp tesisini kurabilir. Ozaman baştan engelleyim, baştan bunu yok edelim’ diye bir telaş içerisindehareket ediliyor. Çok yazık. Çok üzücü.”

1,5 milyar liralıkyatırıma akılları ermez
Kurulacak çöp bertaraf tesisinin, dünyanın en modern teknolojisiyledonatılmış bir tesis olacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bu tesiste külden vekumdan başka bir şey kalmayacak. Maksimum enerji üretilecek ve dünyanın enmodern tesisi kurulacak. Tesisin maliyeti 500 -600 milyon Euro’nun üzerinde.Yani biz buraya 1,5 milyar lira para harcayacağız. Onların bu paraya aklıermez. Türkiye’de hiçbir kent, 1,5 milyar lira para harcamayı göze alarak tesiskurmadı. Bunu biz kuracağız. Koskoca körfezi temizlemeye kalktığımız gibi;kentin ticaretini, sanayini, insanı kalkındırmak için tek başımıza 400 milyonliraya fuar alanı yapmaya kalkıp inşaatı yürüttüğümüz gibi..” dedi. 

İzmir’e negatifenerji salgılıyorsunuz
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu şöyle devam etti:  “Herkes İzmir’in kongre merkezine ihtiyacıvar diye gelip nutuk atıyor. Ne yaptın kongre merkezi için? Yer mi verdin, yermi buldun? Fuar için Hazine arazisini tahsis mi ettin? Parasıyla aldık. Eğerbir şeyi yapmaya niyetiniz, idealiniz, hayaliniz varsa, siz o yola eminadımlarla, ayaklarınız yere basarak yürürsünüz. Yanınızda 4 milyon İzmirlinindesteğiyle birlikte yola çıkar ve gerçekleştirirsiniz. Siz de destekolmadığınız için engellemek yolunu seçersiniz. Engellemeye kalkarsınız. Gölgeetmeyin. Biz 9,5 senedir bu koltukta oturuyoruz. Duymadığımız; ne iş yaptığını,kişiliğini, komplekslerini, hastalıklarını, rahatsızlıklarını, iyi ve kötümeziyetlerini bilmediğimiz ortalıkta gezen bir Allah’ın kulu yok. Kimin neolduğunu biliyorum. Kimin nasıl dans ettiğini biliyorum.  Kimin hangiçıkar için nasıl bir tavır içinde olduğunu biliyorum. Kimin yüreğinin 1,5milyar liralık yatırımı çöp bertarafı için hayal edip edemeyeceğini debiliyorum. Siz kalkıyorsunuz, nazarı  dikkate alınmayacak söylemlerleİzmirli hemşerilerimize 4 milyon insana negatif enerji salgılıyorsunuz. Bir dekalkıp kente kurulacak çöp bertaraf tesisini, bu kentte negatif olay yaratmakiçin ve insanların moralini bozmak için kullanmak cesaretini ve bedbahtlığınıgösteriyorsunuz. Bu olacak iş mi?”

Kim boyunu aşan lafederse…
İzmirlilerin moralini bozamamak için bugüne kadar eleştirilere karşıkonuşmadığını, bundan sonra en sert şekilde cevap vereceğini dile getirenBaşkan Kocaoğlu, “Bu kendinden menkul kişinin ne düşündüğünü, ne yaptığını, neyapacağını, hedefinin ne olduğunu, ne için rol yaptığını beyninin kılcaldamarlarına kadar bilirim, biliyorum. Bizim verilmeyecek hesabımız yok.Saldırıları göğüslemeyecek zayıflığımız yok. Konuşmuyorsak, bu kentliye olansaygımızdandır. Onların durumuna düşmemek ve kentin moralini bozmamak içindir.Bugünden itibaren seçim süreci başlamıştır. Bugünden itibaren kim İzmirliye,Büyükşehir Belediyesine laf ederse, kim boyunu aşan; yüreğini, bilgisini,becerisini aşan laf ederse bizden cevabını en ağır şekilde alacaktır. Bu da birmilattır. Bunun böyle bilinmesi gerekmektedir. Hodri meydan. Kimin kucağında,hangi taş varsa gelsin. Haydi hodri meydan” diye konuştu.

İzmir’e şaşıbakıyordunuz, artık kör bakıyorsunuz
İzmirli ilgi yapılan yakıştırmaları hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Sizbu İzmirliye çakma milletvekillerinizle, çakma 9 eylül günleri, 9 Eylül’üsabote edecek eylemlerle mi İzmirlinin karşısına çıkacaksınız. Siz gavur İzmirile mi çıkacaksınız? Siz faşist İzmir söylemiyle mi çıkacaksınız. Siz sümüklüİzmir söylemiyle mi çıkacaksınız. Siz hicap duyduğunuz İzmir ile miçıkacaksınız? Siz irfanı eksik İzmir’le mi çıkacakınız? 9 Eylül’de alternatifgün üreterek mi bu vatandaşın karşısına çıkacaksınız? Siz İzmir’e eskiden şaşıbakıyordunuz. Şimdi kör bakıyorsunuz. İzmir’i görmüyorsunuz. İzmir’i veİzmirliyi tanımıyorsunuz. Politika yaptığınızı sanıyorsunuz. Halbuki İzmirliyeişkence yapıyorsunuz. Bizim insanlığımıza da, sakinliğimize de, çalışmamıza daölçü yoktur. Haddini bilmeyene, haddini bildirmek de bizim en tabigörevimizdir” dedi.

Doktorlar kararversin
Öfkeli olduğu konusunda kendisi eleştiren milletvekiline “birlikte doktorheyeti karşısına çıkmayı” teklif eden Büyükşehir Belediye Başkanı şölle devam etti:  “İnsanın öfkesi olur. İnsan haksızlığa karşıdurur. İnsan kişiliğini korumak için ayağa kalkar, haykırır. Çünkü o insandır.Etten kemikten yapılmıştır. İnsani tepkileri olacaktır.  O muhteremkişiyle ben her türlü doktor heyetinin karşısına çıkmaya hazırım. Kiminpsikolojik problemi var, kimin obsesifi var, kim nelerden korkuyor, nelerdençekiniyor? Onu da doktorlar belirlesin. Güveniyorsa kendine gelsin. Tanıdığım,kılcal damarlarına kadar bildiğim adam bana konuşmasın. Hem bu sosyal yaşamkampsünü, hem fuar alanını, hem metroyu ve tramvayı yapacaksın, hem de kendinibilmezlere bu kent adına hesabını soracaksın. Bizim işimiz bu! İzmir aydınlıkinsanların kentidir ve hep aydınlık kalacaktır.”

Büyükşehir’e mecburuz
Türkiye’ye örnek olacak tesisi Buca’ya kazandırdığı için BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Buca Belediye Başkanı ErcanTatı ise, “Buca artık gelişiyor, değişiyor, 24 saat yaşanacak bir şehiroluyor. Buca’nın gelişmesine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı’na mecburuz.Bundan sonra da böyle olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin elini omzumuzdahissetmek güç veriyor. Büyükşehir ile, örgütle, milletvekillerimizle koordineliçalışarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından dev yaşam kampüsünün temeli davetlilerlebirlikte atıldı.

Projede neler var?
Buca Tınaztepe’deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulmaya başlanan“Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlırehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi,  aşevi ve kapalıspor salonu bulunacak. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi,çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan moderntesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. 3katlı rehabilitasyon merkezinde engellilere ve yaşlılara hizmet sunulacak.Sadece rehabilitasyon amaçlı oluşturulacak merkezde ayrıca engelliler veyaşılar için birer tane havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferanssalonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak.

Sosyal Yaşam Kampüsü’nde oluşturulacak 500 yatak kapasiteli8 katlı huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar,350 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. Çocuk ve GençlikMerkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal,kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerinsportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerinedestek hizmetleri de verilecek. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv