Başkan Piriştina Organlarını Bağışladı

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerde örnek bir hareket yaparak bürokratlarıyla birlikte organlarını bağışladı.

  • 0
  • 431
Başkan Piriştina Organlarını Bağışladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerde örnek bir hareket yaparak bürokratlarıyla birlikte organlarını bağışladı. “Son nefes verilirken de çok anlamlı işler yapılabilir. Bize inanan, bize güvenen insanlara örnek olmak, insanlığa katkı sunabilmek için tüm organlarımı bağışlıyorum” diyen Başkan Piriştina, İzmirlilerin farklarını ortaya koyacağı inancıyla organ bağışına duyarsız kalmamaları çağırısında bulundu.
 
Buca Belediyesi 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası’nda düzenlenen etkinlikler çerçevesinde organ ve doku bağışı hakkında halkı bilinçlendirmek için eğitim semineri düzenledi. Seminere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr.Çağatay Engin, Kent hastanesi Böbrek nakli Bölümü Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ebru Sevinç Ok, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi doku ve Organ Nakli Koordinatörü Nurşen Altuğ ve Böbrek Hasta Haklarını Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği İzmir Şube Başkanı Nilgün Yıldırım  katıldı. Türkiye’de organ bağışı ve nakli sayıları oldukça yetersiz olduğuna dikkat çeken uzmanlar, şuan 25 bin 261 kişinin organ nakli beklediğini kaydetti. Bu sayıya yılda yaklaşık 5 bin hasta eklendiğine dikkat çeken uzmanlar toplumsal duyarlılığın artması gerektiğini vurguladı.

Toprakta çürüyen her organın ölüme giden bir insan olduğuna dikkat çeken uzman hekimler, organ nakline sıcak bakan kesimin yüzde 28’lerde kaldığını ifade ederken, “Umuda elinizi uzatın, organ ve dokularınızı bağışlayın” çağrısı yaptı.
Semineri Bucalılarla birlikte dikkatle izleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, örnek ve son nefesin ardından başka canlara hayat olması dileğiyle tüm organlarını bağışlayarak evraklarını imzaladı. Tüm kamu görevlileri ile İzmirlilere de çağrıda bulunan Başkan Piriştina, siyasetçiler ve sanatçılar böyle konularda hep örnek ve önder olur. Son nefes verilirken de anlamlı işler yapılabilir. Bize inanan, bize güvenen insanlara örnek olmak, insanlığa katkı sunabilmek için bağışımı yapıyorum. Umarım biz son nefesimizi verdikten sonra organlarımız nice hayatlara can olur” dedi.

Seminerin ardından tüm katılımcılar “ Organ bağışı hayat kurtarır” tişörtleri giyerek, kalpli balonlarını gökyüzüne saldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv