Başkan Sındır NEXPO’da ev sahipliği yaptı

  • 0
  • 798
Yazı Boyutu:

Güneydoğu AvrupaYerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) tarafından Avrupa Birliği’nin en yeniüyesi Hırvatistan’da ikincisi düzenlenen NALAS NEXPO 2013 Fuarı, bölgeülkelerinden 230’un üzerinde belediye başkanını buluşturdu. Rijeka ve Opatijakentlerinde düzenlenen Fuar’da, Avrupa Enerji Kentleri Başkan Yardımcısı olarakakşam yemeğine ev sahipliği yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır, “Uluslararası fon kaynaklı proje ve ortaklıklarda BornovaBelediyesi olarak yer almak için gerekli altyapıyı oluşturmaya devam ediyoruz”dedi      

 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) tarafından 25-27 Eylültarihleri arasında Hırvatistan’da ikincisi düzenlenen NALAS NEXPO 2013 Fuarı’nakatıldı. Organizasyon Hırvatistan’ın Avrupa Birliği Üyeliği Sürecinde Yerelİdarelerin Rölü’ konulu açılış konferansıyla başladı. Konferansa içlerindebelediye başkanı, başkan yardımcısı, kent konseyi başkanları ve yerelidarecilerin de bulunduğu 450 kişi katıldı. SINDIR’DAN SUNUM Başkan Sındır, NALAS NEXPO Fuarı’nda düzenlenen “GüneydoğuAvrupa’daki kentlerin enerji geçişinin desteklenmesi” konulu çalıştayda AvrupaEnerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcısı olarak, açılış konuşmasınıgerçekleştirdi. Sındır enerji verimliliği alanında Bornova Belediyesitarafından yürütülen ulusal ve uluslararası proje ve çalışmalar hakkındabölgedeki belediye başkanlarına ve yerel idarelerin temsilcilerine sunum yaptı.Enerji Kentleri Ağı Genel Sekreteri Gerard Magnin’in başkanlığını yaptığıoturumda, Başkan Sındır’ın yanısıra Bosna Hersek’ten Zenica, Arnavutluk’tanTiran, Hırvatistan’dan Rijeka, Makedonya’dan Karposh kentlerinin belediyebaşkanları da sunum yaptı. Gelecekte yürütülecek uluslararası fon kaynaklı proje veortaklıklarda Bornova Belediyesi olarak yeralmak için gerekli altyapıyıoluşturmaya devam ettiklerini belirten Başkan Sındır, Bornova’nın 420 binnüfusu, sanayisi, üniversiteleri ve sahip olduğu tarihi mirasıyla sadece enerjiverimliliğinde değil, birçok farklı alanda işbirliğine açık olduğunu söyledi. 
 
 
SINDIR AVRUPA’DA EVSAHİBİ   
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,Avrupa Enerji Kentleri Ağı Başkan Yardımcısı sıfatıyla, Balkanlardan 15belediye başkanına bir yemek vererek ev sahipliği yaptı. Avrupa BelediyeBaşkanları Sözleşmesi’ne bugüne kadar 51 ülkeden 5085 kentin imzacı olduğunusöyleyen Sındır, bu kentlerde 172 milyon insanın yaşadığını hatırlattı. Büyükbir insan topluluğunun enerjiyi verimli kullanmak adına harekete geçtiğinisöyleyen Sındır, Bornova’nın da bu hareketin içinde yeralarak geleceğini temizenerjiyle kuracağını belirtti. BaşkanSındır, rekor düzeydeki fiziki yatırımlar ve 7’den 70’e herkesi kapsayan sosyalve kültürel hizmetlerin yanında Bornova’nın geleceğini koruyacak olan enerjialanındaki çalışmaları da hız kesmeden sürdüreceklerini söyledi. 2015’te üçüncüsü Bulgaristan’ın Plovdiv kentindegerçekleştirilecek olan NALAS NEXPO için Bornova Belediyesi şimdiden davetaldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv