Başlamamış bir uygulama karalanamaz

  • 0
  • 1.101
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 29 HaziranPazartesi günü uygulamaya geçecek olan yeni ulaşım sisteminin daha başlamadankaralanmasının doğru olmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Projede aksayanyerler varsa düzeltilir" mesajı verdi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni ulaşımplanlaması ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki memur eylemleriyle ilgili basınmensuplarının sorularını yanıtladı. Kent içindeki trafik sıkışıklığınıengellemek için uzun süredir çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan AzizKocaoğlu, 29 Haziran 2014 Pazartesi gününden itibaren yeni düzenlemeninİzmir'de hayata geçirileceğini söyledi.

Düzenleme aleyhinde propaganda başlatıldığını dile getirenBaşkan Kocaoğlu, "'Bu proje yaşamaz' diyenler var. Bir karalama kampanyasıdevam ediyor. Projenin hesabını kitabını yaptık. Eğer uygulamada aksayanyerleri varsa değiştirilir, yenileriz, düzeltiriz. Ama aksayan yerleri yok dabaşkaları bu proje konusunda 'olmasın, belediye geri adım atsın, belediyemahcup olsun, biz bu adama beceriksiz diyelim' diye çıkarlarsa ona da İzmirlihemşehrilerimiz prim vermez" dedi.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu,"Daha başlamamış bir uygulamayı karalamak nasıl bir zihniyettir bunuhemşehrilerimizin takdirine sunuyorum. Lütfen bu projeyi engellemekisteyenlere, bu projenin önünü kesmek isteyenlere prim vermeyin. Bu projeyisevin, sahiplenin. Bu uygulama hem vatandaşımızın hem İzmir'in hem de ülkemizinlehine bir uygulamadır" diye konuştu.

İzmir'de altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve bu dönemin'kalkınma dönemi' olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu, "Bu dönem İzmir'in ayağa kalkma, kalkınmada, bu kentteyaşayanların lokmasının büyümesinde şahlanma yılı olacak, bundan kimseninşüphesi olmasın" dedi.

 

"Memurlara yasal olarak ne yapabiliyorsak yaptık"

Başkan Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının BüyükşehirBelediyesi'nde örgütlü memur sendikasının eylemleriyle ilgili sorduğu soruyada, "yasal imkanlar çerçevesinde verebileceğimiz paranın maksimumu verilmişdurumda" diye yanıt verdi. Yasal düzenlemenin dışına çıkmalarının mümkünolmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Şimdi bir yasal düzenleme var. Bu formüle göre bizimverebileceğimiz paranın maksimumu verilmiş durumda. Bizim ilave verebileceğimizpara yok. Arkadaşlar diyor ki, 'belediye başkanı cesur olsun, belediyebaşkanının bürokratları cesur olsun'. Bize 'yasaları uygulamasınlar, ücretimiziartırsınlar' diyorlar.  Böyle bir şey yok. Yapıkları iş son dereceyanlış, olmayacağını biliyorlar. Benim yasal olmayan bir işi yapmayacağımıadları gibi biliyorlar. Ne amaç güdüyorlar bilmiyorum. Yasal olmayan bir şeyinasıl yapacağız? Bunlar devlet memuru, belediyeyi yönetiyorlar. Kendileri yasalolmayan evrakın altına bugüne kadar imza atmadılar, böyle bir şey istenmedi.Bunların hepsini düşünüp taşınacaklar. Belediye başkanı değil, kent bunlara işvermiş. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyorlar, kıymetini bilecekler.Başka yerde fazla veriliyorsa oraya da gidebilirler. Ama bizim yasal olarak dahafazla verme şansımız, imkanımız yok, bunu da kendileri biliyorlar".

 

"Kentsel dönüşümde bizden daha fazla veremezler"

İzmir genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlasürdüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, bazı bölgelerde görüşmelerin daha düşük bazıbölgelerde de ise daha yüksek oranda sürdüğünü söyledi. 6306 sayılı yasaylakentsel dönüşümün yapılamayacağını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Buyasayla dönüşüm insana aykırı, doğaya aykırı, geleneklerimize aykırı,bütçemize, yaşam biçimimize, ekonomik durumumuza, her şeyimize aykırı.Dönüşümün 5393 sayılı belediyeler yasasının 73. maddesine göre bizim yaptığımızgibi yapılması gerekiyor. Biz de bunu başarılı bir şekilde yaşıyoruz. Biz İzmirBüyükşehir Belediyesi olarak başarılı şekilde yapıyoruz. Kafayı karıştırıpgidip 'daha fazla vereceğiz' diyerek kendilerinin o yasayla kentsel dönüşümyapmaları mümkün değil. Bizim iyi niyetle, samimiyetle, rant vatandaşa kalacakşekilde uygulamalarımızı engellemesinler. Kim olursa olsun, İzmir BüyükşehirBelediyesi'nin sağlayacağı imkanlardan daha fazla imkan sağlaması kimseninmümkün değil. Neden? Çünkü biz burada oluşacak rantın- değerin tamamını oradakibina ve altyapı maliyetleri ile müteahhitin karı dışındaki her şeyi, oradayaşayan arkadaşlara bırakıyoruz, daha fazlasını vermek mümkünse gelipversinler, çünkü biz hepsini veriyoruz" dedi.

 

"Özel İdare mallarıyla ilgili bilgi edinme yazısıgeldi"

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazetecilerinsorusu üzerine Özel İdare mallarının listesiyle ilgili yazının Bilgi EdinmeKanunu çerçevesinde kendilerine ulaştığını söyledi. "Arkadaşlar üzerindeçalışıyorlar, biz sıfır puan aldık. Kaderimiz böyle" diyen BaşkanKocaoğlu, bir soru üzerine "Sadece Diyanet'e bırakılması değil. İnancımıztabii, hepsi önemli. Belediye önemsiz olduğu için sıfır çekti. Yargıdahakkımızı arayacağız. Geri dönüş yok. Süreç içinde benim ne eylem yapacağımıyaptığım zaman görürsünüz. " dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv