BAUSTEM 21’nci YÜZYILIN EĞİTİM LİDERLERİNİ YETİŞTİRİYOR

  • 0
  • 906
BAUSTEM 21’nci YÜZYILIN EĞİTİM LİDERLERİNİ YETİŞTİRİYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fen ve matematik derslerinin hem birbirleri ile hem de mühendislik ve teknoloji ile bütünleştirerek öğretilmesi olarak tanımlanan STEM – FeTeMM Eğitimi, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde kurulan BAUSTEM merkezi ile İzmir’deki okullara ulaşıyor. 21. yüzyıla ait bu yenilikçi öğrenme yaklaşımını Millî Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde dünya standartlarında uygulayan okul sayısını artırmak amacı ile kurulan BAUSTEM’in bu sene için birinci önceliği, meslektaşlarına liderlik yapacak ortaokul ve lise öğretmenlerinin yetiştirilmesi olarak belirlendi.

STEM – FeTeMM EĞİTİMİ İZMİR’DE
Türkiye’nin farklı bölgelerindeki okullardan gelen BAUSTEM lider eğitimcileri İzmir’de buluştu. BAUSTEM lider öğretmen eğitimleri bünyesinde seksen saati aşan bir liderlik eğitimi alan öğretmenlerden biri olan İzmir Uğur Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Pınar Sıvaran, meslektaşlarına “Hidrojen evreni kurtaracak bir element midir?” konulu çalıştay ile kimya, matematik ve mühendislik branşlarını nasıl bütünleştirebilecekleri anlattı.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren BAUSTEM Danışmanı Doç. Dr. Sencer Çorlu, “21’nci yüzyılda başarılı ve lider bir ülke olabilmemiz için bu yüzyıla ait problemlere çözüm üreten; sadece hazır bilgiye ulaşıp kullanan değil aynı zamanda üreten ve küresel perspektifte harekete geçmeye hazır bireyler yetiştirmeliyiz.” dedi.

Gelecek sene beraber çalışacakları lider eğitimciler ile birlikte İzmir’i STEM – FeTeMM Eğitimi’nin merkezi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Çorlu,  “Öğrenciler bir problemin farklı çözüm yolları olabileceğini keşfediyor, merak ve yaratıcılık duyguları gelişiyor. Öğretmenler de öğrenmeyi temel alan bu yaklaşım sayesinde mesleklerinden daha çok zevk alıyor. Bu şekilde rekabete dayalı okul kültürünün yerini beraber öğrenmeyi, çalışmayı ve üretmeyi destekleyen bir kültür alıyor” diye konuştu.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’NDE EĞİTİME DEVAM
Mayıs ayı içerisinde lider öğretmenler ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek olan BAUSTEM proje yöneticisi Ezgi Çallı, “Türkiye’den öğretmenlerimiz bir hafta boyunca yenilikçi STEM öğrenme ortamlarının tasarlanması konusunda eğitimler alacak. Ayrıca Amerikalı meslektaşları ile beraber STEM dersleri planlayacak ve sınıf içerisinde uygulama imkânı bulacaklar. Gelecek senelerde stratejik ortağımız Texas A&M Üniversitesi Aggie-STEM Center ile beraber Amerikalı öğretmenlerin mesleki gelişimlerine de katkıda bulunacağız” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv