BAY-GEM’den gurur tablosu

  • 0
  • 461
BAY-GEM’den gurur tablosu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BAY-GEM) yenibir rekora daha imza attı. Açıklanan YGS-LYS sonuçlarına göre BAY-GEM’ deeğitim gören 208 öğrenciden 59 öğrenci 4 yıllık örgün üniversitelere, 47öğrenci 2 yıllık meslek yüksek okullarına yerleşti. Başarı oranıyla özelkurumlar arasına girmeyi başaran BAY-GEM hem öğrencilerin hem de ailelerinyüzünü güldürdü.
 
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, Türkiye'dedereceye giren başarılı öğrencileriyle parmak ısırtmaya devam ediyor.Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS)giren toplam 208 öğrenciden 59 öğrenci 4 yıllık örgün üniversitelere, 47öğrenci 2 yıllık meslek yüksekokullarına yerleşti. 60 öğrenci Açık ÖğretimFakültelerine okumaya hak kazanırken 42 öğrenci tercihte bulunmadı.

Başarılarına bir yenisini daha ekleyen BAYGEM ile gururduyduklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bizeğitim konusunda, elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bundan sonra daneler yapılması gerekiyorsa devam edeceğiz. Öğrencilerimizin gençlik merkezindealdıkları eğitimlerden sonra üniversitelere yerleştiklerini görmek bizim enbüyük gurur, onur ve mutluluk kaynağımız oluyor. 59 öğrencimiz 4 yıllık örgününiversitelere yerleşirken en gözde olan mühendislik, öğretmenlik ve sağlıklailgili bölümlere yerleştiler. SAY bölüm birincimiz Dokuz Eylül ÜniversitesiMakine Mühendisliğini, EA bölüm birincimiz Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi OkulÖncesi Öğretmenliğini, Sözel bölüm birincimiz Ege Üniversitesi TürkçeÖğretmenliğini kazanmıştır. Bu yıl eğitim konusunda yaklaşık bin 500 öğrenciyeburs ve BAYGEM'de ise, yüzlerce ailenin çocuklarına eğitimler vererek,imkanlarımız dahilinde destekte bulunuyoruz. Eğitime, dolayısıyla geleceğeyatırım yapıyoruz. Tüm öğrencilerimizi ve eğitmenlerimizi kutlarım" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv