Baydöner, yurtdışı restoran sayısını 5’e çıkardı

  • 0
  • 772
Yazı Boyutu:

Türk dönerinidünya çapında markalaştırmak ve dönerin itibarını artırmak amacıyla yola çıkanBaydöner, yurtdışı büyümesini hızla sürdürüyor. Avrupa’dan önce Ortadoğu’dagüçlenme stratejisiyle hareket eden Baydöner, Azerbaycan ve Irak’ta açtığı 2yeni restoran ile yurtdışı şube sayısını 5’e yükseltti.

Türk ağıztadının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan döneri, dünyaya tanıtmak, pizza vehamburger gibi global bir yiyecek haline getirmek amacıyla hareket edenBaydöner, şık restoranlarına yenilerini ekliyor. Yurtiçindeki büyümesinin yanısıra yurtdışı büyümesiyle de dikkat çeken Baydöner, yurtdışı restoran sayısını 1yılda 5’e yükseltti.

Baydöner, Azerbaydan ve Irak’takişubelerine yenilerini ekledi
Yurtdışında 3restoranı olan Baydöner, 2014’e hızlı başladı. Şubat ayında Ernst&Young’ın düzenlediği“EY Entrepreneur Of The Year - Yılın Girişimcisi” yarışmasının Türkiye ayağını kazanan marka, Mart ve Nisan aylarındayurtdışında iki yeni şube daha açtı. Azerbaycan ve Irak’ta hizmete girenşubeler ile Baydöner’in yurtdışı restoran sayısı 5’e çıktı. Baydöner’in yurtiçi ve yurtdışı toplam restoran sayısı 80’i aştı.

2020’de cironun %40’ı yurtdışındansağlanacak
Turquality MarkaDesteği’ni almaya hak kazanan ilk gastronomi markası olan Baydöner’in yurtdışındaaçtığı şubeler, Turqualitytarafından destekleniyor.

Baydöner’in, önümüzdeki dönemde hızlı ve akılcı büyümestratejisine devam edeceğini vurgulayan Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı LeventYılmaz, “Şirketin 2020 hedefi; toplamda 300restoran ile 600 Milyon Türk Lirası ciroya ulaşmaktır. 2020’de hedeflenencironun % 40’ını Türkiye dışındaki ülkelerden elde etmeyi hedefliyoruz. Budoğrultuda Turquality Marka Programı’ndan aldığımız destek bizim için sonderece önemli” diye konuştu.

Özellikle MENA Bölgesi’nde hızlabüyüyerek çok uluslu bir gastronomi markası olmayı hedefleyen Baydöner, 2014yılının ikinci yarısında Avrupa’ya açılarak, ilk restoranını Almanya’da açmayıplanlıyor.

Baydöner, döneridünya markası yapma hedefi kapsamında, 4-8 Haziran’da Monte Carlo’da düzenlenecek, Dünya’nınen prestijli iş dünyası ödül programı olan ve 60 ülkede 145’ten fazla şehirdedüzenlenen EY Entrepreneur Of The Year - "Yılın Girişimcisi” yarışmasının finalinde Türkiye’yi dönerle temsil edecek. 

Baydöner Hakkında:

APAZ Gıda markası olan Baydöner, Türkiye’de iskender dönerin markasıolmak ve Türk mutfağının dünyada çok bilinen en güzel yemeklerinden birisi olaniskender dönere hak ettiği değeri vermek hedefiyle 2006 yılında kuruldu.Türkiye’de pek çok ilde, ayrıca yurtdışında Azerbaycan ve Kuzey Irak’taşubeleri bulunan Baydöner restoranları yılda 7,5 milyon kişi tarafından ziyaretediliyor. 2012yılında Dubai’de Dünya Endevour Girişimcisi Ödülüne layık görülen Baydöner,İskender döneri dünyaya tanıtma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamdaBaydöner, gastronomi alanında Turquality’den marka desteği alan ilk marka olmaunvanını da kazanmıştır. Baydöner ayrıca Dünya’nın enprestijli iş dünyası ödül programı olan ve dünya genelinde 60 ülkede 145’tenfazla şehirde düzenlenen 2014 EY Entrepreneur Of The Year - "Yılın Girişimcisi”yarışmasının Türkiye ayağında “Yılın Girişimcisi” seçilmiştir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv