Bayırbucak Türkmenleri için el ele verdi

  • 0
  • 559
Bayırbucak Türkmenleri için el ele verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayırbucak Türkmen Bölgesi’nde savaş nedeniyle yaşanan insanlık dramı için Türk Kızılayı ve İzmir Ticaret Borsası’nın başlattığı yardım kampanyasına, İzmir Ticaret Odası da destek verdi, iki kurum kampanyayı birlikte yürütürken, tüm üyelerini kampanyaya katılmaya çağırdı. Türk Kızılayı himayelerinde gerçekleştirilen kampanya ile Ticaret Borsası ve Ticaret Odası işbirliğiyle her türlü gıda maddesi, çocuk bezi, çocuk maması başta olmak üzere maddi yardım toplanarak Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak.
               
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin Bayırbucak Türkmen Bölgesi’nde yaşanan insanlık dramına son verebilmek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Başkanlığı nezdinde temaslarda bulunduğunu belirten İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Yürütülen diplomatik temaslarla birlikte en kısa sürede bu dramın sona ermesi ve Bayırbucak Türkmenlerinin yaşamlarını güvenli bir şekilde sürdürebilmesi en büyük dileğimiz.  Bölgede yaşanan sorunlara elimizden geleni yaparak destek olmak ise hepimizin vicdani yükümlülüğü. İzmir Ticaret Odası Başkanımız Sayın Ekrem Demirtaş da Türk Kızılayı himayelerinde yürüttüğümüz yardım kampanyasına destek olma kararı aldı. Duyarlılığı için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Türk halkının son derece duyarlı bir halk olduğunu, dünyanın neresinde olursa olsun her türlü insani drama karşı tepki gösterdiğini belirterek, “Ama Türkmenlerin yaşadığı sıkıntıları, sorunları çok daha derinden hissediyoruz, çünkü ülkemizde yaşayan milyonlarca Türkmen var. Ben de bir Türkmenim ve Bayırbucak Türkmenlerinin acısını hissediyorum ve büyük üzüntü duyuyorum” dedi. İzmir Ticaret Borsası’nın ilk adımını attığı kampanyaya, İTO olarak destek verdiklerini ve tüm üyelerini kampanyaya katılmaya çağırdıklarını belirten Demirtaş, “Kardeş kuruluşumuz olan İTB ile yürüttüğümüz bu kampanya ile giderek ağırlaşan kışın olumsuz koşulları içinde Ege’den Suriye’ye bir sıcak nefes olmak, tüm Türkmen kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. İnanıyorum ki hem Borsanın hem de Odamızın üyeleri bu kampanyaya büyük ilgi gösterecektir” diye konuştu.
 
İzmir Ticaret Borsası bünyesinde toplanacak yardım malzemelerinin bölgeye sevk edilmek üzere 23 Aralık 2015 tarihinde Türk Kızılayı’na teslimi planlanıyor. Kampanyaya destek vermek isteyen İzmirliler 02324811023 numaralı telefonu arayarak, yardımlarını nasıl ulaştıracakları hakkında bilgi alabilirler. Yardım maddelerinin yanı sıra, kampanyaya maddi bağışta bulunmak isteyenler Türk Kızılayı tarafından açılan bağış hesabına TR75 0004 6012 5988 8000 3434 34 IBAN numarası üzerinden “Bayırbucak Yardım” açıklamasıyla erişerek maddi destekte bulunabilirler.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv