Bayraklı Belediyesi her zaman yanınızda

  • 0
  • 765
Bayraklı Belediyesi her zaman yanınızda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi 2014 yılında 7 bin 953 ihtiyaç sahibine yardım elini uzatarak, onların bir nebze olsun yüzlerinin gülmesini sağladı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Dar gelirli hemşerilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediye olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

Bayraklı Belediyesi geçtiğimiz yıl engelli, öğrenci, yaşlı, hasta, yatalak ve maddi durumu iyi olmayan toplam 7 bin 953 kişiye yardım elini uzattı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, sosyal market ve semt evlerinde yapılan başvuruların yanı sıra, kurduğu ekiplerle muhtarlıkları ziyaret ederek ihtiyaç sahiplerini tek tek belirledi.

YARDIMA MUHTAÇ AİLELER ZİYARET EDİLDİ
Yapılan çalışmalar doğrultusunda 2014’te bin 856 yardıma muhtaç aileyi evinde ziyaret eden ekipler ihtiyaçlarını yerinde tespit etti. Sel, yangın gibi doğal afetlerde mağdur olan, sağlık sorunu nedeniyle maddi durumu uygun olmayan 347 aileye nakdi para yardımında bulundu. Bayraklı Belediyesi, bin 961 aileye ise içinde bakliyat, yağ, şeker, un ve tuz gibi gıda paketleri bulunan erzak yardımı ile yakacak, giysi ve eşya yardımı yaptı. Muhtaç, yaşlı ve yatalak vatandaşların sağlık kuruluşlarına naklini sağlayan Bayraklı Belediyesi aynı zamanda evlere giderek periyodik şekilde kuaför hizmeti sundu.

ÖĞRENCİLERE BURS

Maddi durumu iyi olmayıp eğitimlerinde başarılı olduğu belirlenen 1400 öğrenciye bur veren Bayraklı Belediyesi,  bin 200 öğrencinin kırtasiye malzemesi hediye etti.

ENGELLER KALDIRILDI
Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelli Merkezi’nde, engelliler için seferber oldu. Engelli nakil araç sayısını 3'e çıkaran Bayraklı Belediyesi, engelli hasta, yatalak ve yaşlının sağlık, hastane, kamu kurumlarına gidiş-gelişlerini sağladı. Ayrıca, müracaat edip maddi imkanları yetersiz olduğu tespit edilen 15 engelliye akülü, 100 manuel tekerlekli sandalye verildi. Engelliler için kurslar açılarak kurs sonunda ürünlerini satışa sunabilecekleri tezgahlar verilerek ekonomik özgürlüklerini kazanmaları sağlandı. Sosyal market projesi ile bağışlanan gelinlikten, beyaz eşyaya; kıyafetten mobilyaya kadar her çeşit yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Bayraklı Belediyesi yıl içerisinde 1116 aileye kıyafet yardımında bulundu.

HOŞ GELDİN BEBEK KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ
Her yıl düzenlenen sünnet şöleni ile yüzlerce çocuğu sünnet ettiren Bayraklı Belediyesi, “Hoş geldin bebek” kampanyasıyla 0-3 aylık 800 bebeğe 80'lik bebek bezi paketi, ıslak havlu, cam biberon, emzik, çıngıraklı sulu dişlik ve önlük bulunan hediye paketleri verdi.

VATANDAŞA DOKUNUYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerinde işsiz sayısının çok yüksek olduğunu hatırlatarak, “Bayraklı’da Anadolu’nun her köşesinden vatandaşımız var. Hemşerilerimin doğumundan ölümüne kadar hayatlarına müdahil oluyoruz. Elimizden geldiğince dar gelirli vatandaşlara belediye olarak destek vermeye çalışıyoruz. Bütçemizin önemli bir bölümünü sosyal yardımlara ayırdık. Desteğimiz sürecek” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv