Bayraklı’ da kadınlar Zumba’yla zayıflıyor

  • 0
  • 624
Bayraklı’ da kadınlar Zumba’yla zayıflıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Son yılların en popüler egzersiz programı olan zumba eğlenceli olduğu kadar yaktırdığı kalorilerle de kadınların gözdesi… Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün Manavkuyu Kadın Dünyası spor salonunda verdiği zumba egzersizi farklı yaş gruplarındaki kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

Gözde sporlardan zumba, Bayraklılı kadınlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Zumba yaparak kadınları hem formunu koruyor, rahat ve eğlenceli bir şekilde kilo veriyor. Zumba, aynı zamanda vücuttaki tüm önemli kas gruplarının çalışmasını sağlıyor. Yaklaşık bir saat süren egzersiz programında 500 kaloriden fazlası yakılıyor. Latin müziğinin kıvrak ritmi eşliğinde, latin dans adımlarıyla, eller, kollar ve bel bölgesi kıvrılıyor, ayaklar ritmi takip ediyor. Hem dans edip hem de kilo verdiren zumba eğitimleri eğlence havasında geçiyor.

YOĞUN İLGİ VAR
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından zumba, aerobik, pilates, bale dersleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Profesyonel eğitmenler ve alanında uzman kadrosuyla çocuk, genç, yaşlı demeden hem yavaş, hem de hızlı tempolu versiyonları ile dersler her hafta salı ve perşembe günleri Manavkuyu’daki Kadın Dünyası’nda gerçekleştiriliyor.

SIKILMADAN KALORİ YAKIYORLAR

Üç yıldır zumba eğitmenliği yaptığını belirten Yeliz Aytimur, “2011 yılında zumba ile tanıştım. Kadın Dünyasında zumba, fitness, kids ve zumba step derslerini veriyorum. Bunlar çok zor dersler. Eğitimlerini yurtdışında aldım. Zumba kursu burada çok sevildi ve beğenildi.  Bunu tanıttığım için çok memnunum. Bayanlar bir seansta 45 dakikada en az 700 kalori yakıyor. Bu da en az 3 aerobik dersi demek. Bunu bayanlar eğlenerek dans ederek sıkılmadan yapıyorlar. Derslere herkesi bekliyoruz” dedi.

VATANDAŞTAN TALEP GELİYOR BİZ DE YAPIYORUZ
İlçelerinde her kesime uygun spor imkanları sağladıklarını kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Vatandaştan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Zumba ile ilgili kadınlarımızdan yoğun bir istek vardı. Spor İşleri Müdürlüğümüz de böyle bir kurs açtı. Katılımcı sayısı oldukça fazla. Vatandaşlarımız müzik eşliğinde spor yapıyor. Olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu tür kurslarımız devam edecek” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv