Bayraklı'da yaşam parkı açıldı

  • 0
  • 745
Yazı Boyutu:

Bayraklısırtlarında 90 bin metrekare alanda yapımına yaklaşık 2 yıl önce BüyükşehirBelediyesi tarafından başlanan "Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal YaşamParkı" hizmete girdi. İçinde spor tesislerinin de bulunduğu alanınaçılışında konuşan Bayraklı Belediye başkanı Hasan Karabağ, Taksim'de geziparkı direnişi sürerken Bayraklı'da yeşil alan açılışı yapmanın anlamlı olduğunubelirterek, ilçede yeşil alan oranının 4 kat daha artacağını söyledi.
 
 
Bayraklı-CengizhanMahallesinde 6 milyon 667 bin liralık yatırımla kurulan Ekrem Akurgal YaşamParkı vatandaşların da yoğun katılımıyla gerçekleşen törenle hizmete açıldı.“Hocaların hocası” olarak bilinen, Bayraklı (eski Smyrna) antik kentini ortayaçıkaran ünlü arkeolog Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal’ın adının verildiği yaşamparkı, vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılandı. Jimnastik ve halkoyunları gösterileriyle başlayan açılışın sonunda grup Mecaz konser verdi. 

Anca beraberkanca beraber 
Törende yaptığıkonuşmada kentsel dönüşüm ile birlikte Bayraklı'daki yeşil alan miktarınınartacağını belirten ve vatandaşları evlerini, arsalarını satmamaları konusundabir kez daha uyaran Karabağ, "İstanbul’u uzun yıllardır bir belediyecilikanlayışı yönetiyor. İzmir’i de uzun yıllardır yine farklı bir belediyecilikanlayışı yönetiyor. Büyükşehir Belediyemiz göreve geldiğinden bu yana çok genişyeşil alanlar kente kazandırıyor. Kadifekale, Sasalı Doğal Yaşam Parkı, bizimbölgemizde Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin üzerindeki yeşil alanlar ve EkremAkurgal Yaşam Parkı.  En son kentseldönüşümle Fuat Edip Baksı Mahallesi’nde yeşil alanı 4 kata çıkarılıyor. Öteyandan SAbiha Ahmet Tabak İlkokulunun yanına da teras Park yapıyoruz. YineCengizhan'da bir kültür merkezi yapacağız. bugüne kadar 4 yılda 26 park ve 80bin metrekare yeşil alan oluşturmuluz. Biz sosyal belediyecilik anlayışımızgereği doğayı, çiçeği, böceği, insanları seviyoruz. İlçemizde yeşil alan fazlayok. Çünkü imarda yeşil alan görülen yerlerin üstünde evleriniz var ve bunedenle de kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Kentsel dönüşüm projesiuygulandığında vatandaşlarımızı başka bir yere göndermemiz söz konusu değil.Evlerinizi satmayın ve size gelenlere de deyin ki;"Bizim belediyebaşkanımız da gecekonduda doğup büyümüş biri olarak bizi bulunduğumuz yerdengöndertmeyecek". Sizleri yerinden edecek bir projenin önce ben karşısındaolurum. Anca beraber, kanca beraber. Sizlere evlerinizin değeri oranında yenikonutlar teklif edilecek. Sizlerin hakkını korumak bizim görevimiz" diyekonuştu. 

Gezi Parkıgöndermesi
 
Gündemdeki geziparkı konusuna da gönderme yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,İstanbul’da Gezi Parkı’nın ağaçlarının sökülmesi ile başlayan direnişin 20.gününde İzmir’de anlamlı bir açılış gerçekleştirdiklerini belirtti. Karabağ,“Dünyanın gelişmiş,  çağdaş ülkelerindeyeşil alan kalksın diye halka referanduma gidilmez. Toplumun önündeki siyasiliderler iyi ve doğru olana yönlendirmelidir. Bu amaçla referanduma gitmeksiyasi cahilliktir" diye kaydetti.  

Gökdelen yerineyeşil alan yapıyoruz
 
İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, tesisin çok amaçlı spor salonu, futboldantenise kadar çeşitli spor alanlarıyla Bayraklı’da yaşayan vatandaşlarınyaşamına renk katacağını söyledi. Çevre ilçelerde 21 adet çok amaçlı salonyaptıklarını, 22. salonu ise kent merkezinde açmanın mutluluğunu yaşadıklarınıbelirten Başkan Kocaoğlu, “Kadifekale heyelan bölgesinden Uzunderekonutlarımıza geçen vatandaşlarımız için salon ve semt merkezini birliktehizmete açacağız. Hangi bölgemizde alan varsa, biz oraya çocuklarımızın sporyapması için ihtiyaç olan her türlü tesisi yapmakla istiyoruz” dedi. Kocaoülu,“Her yeşil alana, parka gökdelenler yapmak yerine yeşil alanlar kazandırmayaçalışıyoruz” diye konuştu. Törende söz alanmerhum Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal’ın eşi Prof. Dr. Meral Akurgal da İzmir’egönül veren Ekrem Akurgal’ın adının bu parkta yaşatılması nedeniyle ailesiadına teşekkürlerini sundu. Bayraklı Cengizhan Mahalle Muhtarı Yusuf Özden,tören sonunda hizmetlerinden dolayı Başkan Kocağlu’na üzerinde Atatürk resmiolan tabak armağan etti.  

Yaşam parkındaneler var? 
CengizhanMahallesi ve çevresinde oturan vatandaşlar, kültür-sanat ve spor aktiviteleriile nişan düğün törenlerini de çok amaçlı salonda gerçekleştirebilecek. 1345bin metrekarelik alanda kurulan salonda 705 metrekarelik spor salonu, 219kişilik tribün, 172 metrekarelik sahne, antrenman salonu, bay –bayan soyunma veduş odaları bulunuyor. Bayraklı Sosyal Destek Merkezi’nde 1 Temmuz tarihindenitibaren düzenlenecek yaz okulu ile çocukların yaz tatillerini hem eğlenip hemde öğrenerek geçirmesi sağlanacak. Yaz okulunda resim, bilgisayar, sanatatölyesi, tiyatro, drama atölyesi, dil, matematik, fen bilimleri üniteleri,müzik odası ve spor etkinlikleri yer alacak. Merkezde ayrıca Eylül ayında kadınların meslek sahibi olmalarına olanaksağlayacak kurslar da başlayacak. Bölge halkına bilgilendirici ve farkındalıkyaratıcı eğitim programları düzenlenecek. 10 derslik, internet odası, toplantısalonu, çok amaçlı salon, gönüllü odası, kütüphane, drama salonundan oluşanmerkez,  1435 bin metrekarelik alandakuruldu. Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda bir adet mini suni çimfutbol sahası, 2 adet basketbol sahası, bir adet tenis kortu, kafeterya, bay–bayan soyunma odaları, duş odaları bulunuyor. Tesiste ayrıca 2 binmetrekarelik açık sergi alanı, kay kay sahası, paten sahası, 3 adet çocuk oyunalanı, 146 araçlık açık otopark, 2103 metrelik koşu yolu, 1239 metrelik yürüyüşyolu, kondisyon alanları ve dinlenme yerleri yer alıyor. 90 bin metrekarelikalanın 52 bin metrekarelik bölümü yeşil alan olarak düzenlendi. 1365 ağaç, 3465çalı, 17 bin 890 yer örtücü kullanıldı. Yaşam Parkı, 6 milyon 667 bin lirayamal oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv