Bayraklı Kurban Bayramı’na hazırlanıyor

  • 0
  • 1.759
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı’yla ilgili hazırlıkları tüm hızıyla sürdürüyor. Önceki yıllarda Cengizhan Mahallesi’nde kurulan kurban satış ve kesim yeri bu yıl Doğançay Mezarlık yanındaki boş alana kurulacak. Büyükşehir Belediyesi’nin Cengizhan Mahallesi’nde rekreasyon alanı çalışmalarında bulunduğu için yer değişikliğine gidildiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yeni bölgede alt yapı çalışmalarını erken başlattık. Ulaşım ve altyapı olarak daha büyük ve modern bir yer olacak. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşlarımızın rahatı için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Doğançay Mezarlığı yanındaki boş arazide Kurban Bayramı hazırlıkları için hummalı bir çalışma içerisine girdi. Yeni kurban satış ve kesim bölgesinde geçen yıllara nazaran daha çok hayvan satış noktası kurulabilecek. Bu yıl Doğançay Kurban satış ve kesim bölgesinde 200 ile 250 arasında satış noktası kurulması bekleniyor.
 
Kaçak kurban satış ve kesimine geçit yok
Bayraklı Belediyesi ekipleri sınırlar dâhilinde belediyenin izni olamadan yapılacak kesim ve satışlara da geçit vermeyecek. Kaçak kesim veya satış tespit edildiği takdirde Çevre Kanunu’nun 8. maddesi, j bendine göre 939 TL, Kabahatler Kanununa göre de 169 TL idari para cezası uygulanacak.  
 
Altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor
Aydınlatmadan, içme suyuna, yollardan banyo ve tuvaletlere kadar her şeyin yeniden yapıldığına dikkat çeken Başkan Hasan Karabağ, “Halkımız sokaklarında kanlar akan, pis görüntüler görmek istemiyor. Zaten Bayraklı Halkı olarak temizliğe büyük önem veriyoruz. Doğançay Mezarlığı yanındaki yeni alan bu iş için gayet uygun bir bölge. Vatandaşlarımız yaklaşan Kurban Bayramı’nda hijyenik koşullarda kurbanlık hayvanlarını satın alıp, İslami usullere uygun olarak gönül rahatlığıyla kestirebilirler. Belediye olarak biz yanlarında olacağız” dedi.
 
6 noktada kesim yapılacak
Belirlenen noktaların dışında kesim yapmanın yasak olduğunu hatırlatan Başkan Karabağ, “Halkımız Cengizhan Mahallesi'ndeki kurban satış ve kesim yerinin dışında Özkanlar, Çamkıran, Yeni Girne, Yamanlar ve Alparslan Mahallesi Pazaryerlerinde kesim gerçekleştirilebilirler” diye konuştu.
 
Yetki belgesi olan satış yapabilecek
Bayraklı sınırları içerisinde kurbanlık satışı yapacak satıcılarla tek tek görüşülerek, kurban satışı yetki belgesi ve yaka kartı dağıtılacak. Yetkililer bu iki belgesi olmayan satıcılardan uzak durması için halkı uyardı. Kesim ve satış yapılacak alanlarda hijyene büyük önem veren Bayraklı Belediyesi ilgili birimleri alarma geçirdi. Oluşabilecek salgın hastalıklar nedeniyle vatandaşların temastan kaçınmasını isteyen yetkililer, yasal olmayan kesim ve satıcıları ihbar etmelerini istedi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv