Bayraklı'da 1 Mayıs coşkusu

  • 0
  • 644
Bayraklı'da 1 Mayıs coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 1 Mayıs İşçi Bayramını, emekçilerle birlikte kutladı. Başkan Karabağ, "Ortak bir noktada, buluşmamız gerekiyor. Bu da demokrasi, özgürlük, emek mücadelesi... Ben klasik bir işveren değilim. Ben holding patronu değilim. Ben tarafım. Ben demokrasiden, ilericilikten, devrimcilikten, Atatürkçülükten yanayım. Herkes kafasını kuma  gömüyor. Dik duracağız, sağlam duracağız. Her zaman mücadeleye devam. Yanımızda eşlerimiz de olacak. Korkunun ecele faydası yok. Korkaklar her gün cesurlar bir gün ölür. Bayraklı’dan yaktığımız ışığı İzmir''e, Türkiye'ye yayacağız"

Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’ndeki kutlamaya Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, DİSK 7 No'lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda işçi katıldı. Başkan Karabağ, emek ve dayanışma gününde emekçilerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Karabağ, "1 Mayıs’ı daha önceki buluşmalarımızın aksine sendikalaşarak ve ücretleri belli bir noktaya iyi taşıdığımızı düşünerek giriyoruz. Bizim buralardaki çabamız bazı yerlerdeki insanları üzüyor. 'Ya bu kadar ücret mi arttırılır' diyenler var. Biz bunları ciddiye almıyoruz. İşçi Bayramına işçileri yok ederek giren bir iktidarla karşı karşıyayız. Böyle giderse işçi filan bırakmayacak" dedi.

ORTAK BİR NOKTADA BULUŞALIM
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:  "Sendikalaşmak, örgütlü olmak çok güzel bir şey. Bayraklı Belediyesi'nin herhangi bir birimde çalışanın başına bir şey geldiğinde hep beraber orada olmalıyız. Başkanınız olarak sadece benim yanımda değil, birbirimizin yanında olacağız. Bunu herkes bilsin. Bu duyguyu yaşatın. 'Bunlara bir şey yaparsak 5 bin kişi kapımıza gelir' denmesi gerekiyor. Türkiye’de bunu yapamıyoruz. Türkiye’ye bunu taşımamız lazım. Buradan İzmir’e ışık vereceğiz. Ondan sonra Türkiyeye buradan ışık vereceğiz.  DİSK’i de 12  Eylül 1980 öncesi durumuna dönüştürmemiz lazım . Yanlışlıkları içinden ayıklamamız gerekiyor. Şuana kadar dayanışma içinde iyi gidiyoruz. Her gün şehit haberleri geliyor. Biz bu ülkede yaşayamıyorsak çocuklarımız hiç yaşayamayacak. Bundan sonra çocuklarımıza ne vereceğiz? En fazla bir araba,ev veririz. Ama onlara yaşanacak bir Türkiye veremezsek ömür boyu beddua ederler çocuklarımız. Bu dayanışma ruhunu Bayraklı’da yükseltelim. Hiç kimsenin dünya görüşü ile benim işim yok, olmazda. Ortak bir noktada, asgari müştereklerde buluşmamız gerekiyor. Bu da demokrasi, özgürlük, emek mücadelesi... Bu mücadeleyi birlikte yürütmemiz gerekiyor. Ben klasik bir işveren değilim. Ben holding patronu değilim. Ben tarafım ve ben demokrasiden, ilericilikten, devrimcilikten, Atatürkçülükten yanayım. Herkes kafasını kuma gömüyor. Dik duracağız, sağlam duracağız. Her zaman mücadeleye devam. Yanımızda eşlerimiz de olacak. Yolunuz açık olsun. Korkunun ecele faydası yok. Korkaklar her gün, cesurlar bir gün ölür"
 
Konuşmasının ardından Başkan Karabağ, işçilerle davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra Karabağ, işçilerle Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanına yürüdü.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv