Bayraklı’da 13 bin kişiye Aşure

  • 0
  • 851
Bayraklı’da 13 bin kişiye Aşure
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle ilçenin 5 farklı noktasında kurulan çadırlarda 13 bin kişiye aşure dağıttı. Bayraklı’da geleneklere sahip çıktıklarını belirten Başkan Karabağ, “10 Kasım’da Atatürk için de lokma döktük. Ramazan Ayı’nda da 11 ayrı noktada yemek veriyoruz. 13 bin kişiye aşure dağıttık. Bunlar devam edecek” dedi. 


Bayraklı Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle Bayraklı Sevgiyolu, Manavkuyu, Çay, Gümüşpala ve Yamanlar Mahallerinde kurulan çadırlarda aşure dağıttı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da aşure dağıtılan noktaları tek tek gezdi. Halkla birlikte dağıtılan aşureden tadan Başkan Karabağ, vatandaşlara kendi eliyle de aşure ikram etti.
 
DEVAM EDECEK
Başkan Karabağ, “Muharrem ayı hayırlı bir ayımız. Hem Hz. Hüseyin’in Kerbelada katledilişinin yıldönümü hem de Nuh peygamberin ve diğer dini vecibelerimizin olduğu bir ay. Bayraklı’da 5 noktada aşure dağıttık. 10 Kasım’da Atatürk için lokma döktük. Bunlar bizim geleneklerimiz oldu. İlgi çok güzel. Hemşerilerimiz de alıştı. Ramazan Ayı’nda da 11 ayrı noktada yemek veriyoruz. Bunlara devam edeceğiz” dedi.
 
KISA SÜREDE BİTTİ
Bayraklı Manavkuyu’da 2 bin, Sevgi Yolu’nda 5 bin, Çay Mahalle Sancak Cami önünde 2 bin, Gümüşpala Meydan Atatürk Heykeli önünde 2 bin ve Yamanlar Üç Fidan Parkı’nda 2 bin kişiye aşure dağıtıldı. Vatandaşlar dağıtılan aşureye büyük ilgi gösterdi. Dev kazanlar kısa süre içinde bitti.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv