Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu

Bayraklı’da gelenek haline gelen ulusal bayram kutlamaları yine binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla gerçekleştirildi.

  • 0
  • 648
Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı’da gelenek haline gelen ulusal bayram kutlamaları yine binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.
Kutlamaların finalinde sevilen sanatçı Candan Erçetin verdiği konserle hayranlarına güzel bir akşam yaşattı. Etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kurtuluş savaşı vermiş bir coğrafyanın insanlarıyız. Bizim bir özelliğimiz var; işsiz kalırız, aç kalırız, kıyafetsiz yaşayabiliriz ama vatansız asla! Bizi bölmek isteyenlere, ülkemizi Arap cumhuriyetine çevirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Korkaklar her gün ölür cesurlar bir gün. Sığınacağımız tek liman Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Bayraklı Belediyesi yine anlamlı bir etkinliğe imza attı. İlçede bir gelenek haline gelen etkinliklere binlerce cumhuriyet, bayrak ve Atatürk sevdalısı katıldı. Bayraklı Belediyesi Migros Kafe önünde bir araya gelen binlerce vatandaş Şehit Hakan Uysal Parkı’na kadar yürüdü. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yanı sıra eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, Bayraklı ve diğer ilçelerden binlerce vatandaş katıldı. Yürüyüş boyunca yüzlerce metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açıldı. Bando eşliğinde marşlar okuyarak yürüyen korteje iş yerlerinden esnaf ve çok sayıda vatandaş da evlerinin camlarından, balkonlarından alkışlarla destek verdi.
 
Vatansız asla!
Kortej sonrası coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Karabağ, “İçinde bulunduğumuz park Şehit Hakan Uysal Parkı. Mustafa Kemal’in askerlerinden birinin şehit olduğu ve isminin verildiği parktayız. Bayraklımızda çok şehidimiz var bugünlerde ve parklara isimlerini vermek zorunda kalıyoruz. Ama kurtuluş savaşında kalmadığı gibi onların kanı yerde kalmayacak. Sevgili Atatürk 99 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulusal kurtuluş savaşı vermek için çıkmıştı ve sonuçta 9 Eylül’de başladığı yerde bu savaş bitmişti. Kurtuluş savaşı sonrası sevgili Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni şöyle tarif etti, “Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk halkı kurmuştur, bu halka da Türk milleti denir” demiştir. Bu Türk milleti tarifinin içinde asla ırkçılık yoktur. Asla bir mezhep yoktur. Irkı, mezhebi ne olursa olsun, ulusal kurtuluş savaşı vermiş bir coğrafyanın insanlarıyız. Bizim bir özelliğimiz var; biz işsiz kalırız, aç kalırız, kıyafetsiz yaşayabiliriz ama vatansız asla! Biz onun bunun ülkesinde yaşayamayız. Onun için Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi bizlere emanet etti. Biz de bölmek isteyenlere, Arap Cumhuriyetine çevirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.
 
“Camide vaaz veren tek cumhurbaşkanı Atatürk’tür”
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İslamı en güzel tarif eden bir cumhuriyet kurduğunu vurgulayan Karabağ, “ Ramazan ayında 19 Mayıs’ı kutluyoruz. İlk meclisi bir Cuma günü Kuran’la ve dua ile açmıştır sevgili Atatürk ve kurtuluş savaşından sonra 1500 camiyi tamir ettirmiştir. Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde Yunanlıların yıktığı bir camiyi yeniden yaptırmış ve ismi Atatürk Camisi olmuştur. Türkiye Cumhurbaşkanları içinde Cuma günü camide vaaz veren tek cumhurbaşkanıdır. Yıl 1923 Şubat’ın 7’si Balıkesir Zağnospaşa Camisi’nde Türkiye’nin ilk ve tek cumhurbaşkanı o zaman Cuma vaazı vermiştir. İslamı ve Müslümanlığı dünyanın çağdaş ülkeleri seviyesinde yaşatan bir büyük devrimcidir. Amerika ve işbirlikçileri İslam dünyası üzerinde zıplayadursunlar. Irak’taki bir Şii devlet adamı,’keşke Atatürk gelse de laikliği getirse’ demiştir” diye konuştu. 
 
“Bayraklı’yı sizler markalaştırdınız”
“Bayraklımız Atatürk ve Bayrak sevgisiyle sizin sayenizde markalaşmıştır” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Karabağ, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin İzmir’den geliyoruz dediğinizde size Bayraklı’dan mı diye soracaklardır. Geçen yıl yaptığımız 29 Ekim etkinliğinde, yandaşı kardeşi 22 televizyon kanalının haberlerinde birinci olarak, 1 saat 45 dakika Bayraklı’daki sevgili Atatürk resmi haber olmuştur. Bayraklı Atatürk’le gurur duyuyor. Korkaklar her gün ölür cesurlar bir gün. Sığınacağımız tek liman Mustafa Kemal Atatürk’tür. 10’uncu yıl marşını İzmir marşını İzmir’de okutamazsak hiçbir yerde okutamayız. Okullarda ısrar edeceğiz. 10’uncu yıl marşımızı da söyleteceğiz. İzmir marşını da söyleteceğiz” diye ifade etti. Karabağ konuşmasını Nazım Hikmet’in Akın var şiirinin dizleriyle tamamladı. “Akın var akın. Güneşe akın, güneşi zaptedeceğiz, güneşin zaptı yakın” diyen Başkan Karabağ, şiiri vatandaşlarla birlikte okudu.
 
Bayraklı’da Candan Erçetin Rüzgarı
Kortej yürüyüşünün ardından Smyrna Meydanı’nda sahne alan sevilen sanatçı Candan Erçetin, bu kez şarkılarını Bayraklı ve İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen hayranları için seslendirdi. Ünlü sanatçı sahneye elinde Türk bayrağı ve kırmızı göz alıcı elbisesiyle çıktı. Alanı dolduran binlerce kişi konser boyunca birbirinden güzel şarkılar eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv