Bayraklı’da 35 milyon dolarlık yatırım: Hilton Garden Inn

  • 0
  • 4.698
Bayraklı’da 35 milyon dolarlık yatırım: Hilton Garden Inn
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in yeni kent merkezi olarak adlandırılan, yüksek katlı binaların yapıldığı Bayraklı’da; Özgün Şirketler Grubu ve otelcilik sektörünün devi Hilton işbirliği ile hayata geçirilen körfez manzarası ile büyüleyecek Hilton Garden Inn’de Baret Parti düzenlendi. 

Baret Parti’ye kentin önde gelen temsilcileri katılarak eylül ayında resmi açılışı yapılacak olan Hilton Garden Inn’ı ziyaret etti. Etkinliğe Özgün Şirketler Grubu Başkanı Cahit Karakullukçu, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  Türkiye Hilton Otelleri İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler ve çok sayıda davetli katıldı. Hilton ortaklığında hayata geçirilecek olan Hilton Garden Inn Oteli toplamda 197 oda, 3 toplantı salonu, körfez manzaralı çatı katı retaurant bardan oluşturulacak.

BAYRAKLI’DA BİR EKSİKLİĞİ TAMAMLAYACAK
Otelin Genel Müdürü Sevil Görgülü’nün kısa konuşmasının ardından söz alan Özgün Şirketler Grubu Başkanı Cahit Karakullukçu etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’de 5 olmak üzere 2 tane de Balkanlarda otel yatırımı yapacaklarını söyledi. Toplam maliyeti 100 milyon dolar tutarında olacak yatırımlarla turizm sektörüne katkı sağlayacaklarının altını çizen Karakullukçu, “Hilton Garden Inn İzmir Bayraklı’nın bölgede eksikliği duyulan otel ihtiyacının karşılanmasında büyük katkı sağlayacak. Bayraklı’da oluşan yeni kent merkezine yürüyüş mesafesinde olan otelimiz, ulaşım ağlarına yakınlığı, dinamik konsepti ve eşsiz körfez manzarası ile misafirlerin vazgeçemeyeceği bir otel olacak. Yapımına 35 milyon dolar harcanan otelimiz kapılarını 2015 yılının ikinci yarısında misafirlerine açacaktır” dedi.

GARDEN INN DÜNYADA YAYGIN BİR MARKA
Türkiye Hilton Otelleri İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Otel sayımız 60’ı geçti. 34’ü açık olmak üzere, 31’i proje halinde. Garden Inn dünyada yaygın bir marka. 21 tane Garden Inn konseptli otelimiz var.”

BAYRAKLI TÜRKİYE’NİN DEĞİŞEN YÜZÜ
Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, Bayraklı’nın her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe olarak sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin gelişen yüzü olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümle ilgili de yapılacak çalışmalarla birkilte ilçenin daha da gelişeceğini belirtti.

BAYRAKLI, İZMİR KÖRFEZİ’Nİ KUCAKLIYOR
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçenin gelişme sürecinin devam ettiğini söyleyerek, “İzmir’de gözde bir yer var. Bayraklı yeni kent merkezine yakışır bir yapılaşma içinde olduğu kadar, gecekonduların da yoğun olduğu bölgelere sahip. İşsizliğin de yoğun olduğu bir bölge olan Bayraklı’da gerçekleştirilen bu yatırımlar bizi sevindiriyor. Yeni kent merkezi İzmir Körfezi’ni kucaklayan yapısıyla gelişmeye devam ediyor.
 
BİZ SİYASETTEN ANLAMAYIZ
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler ise, “1984’ten bu yana Türkiye’de turizm şaha kalktı ve hala da gelişmeye devam ediyor. Böylesi önemli yatırımlar sektöre önemli derecede katkı sağlıyor. Biz siyasetten falan anlayamayız. İzmir’e bir taş koyan herkese minnet ve şükran duyarız” dedi.


Deniz- Cahit Karakullukçu, Aslı Özcan, Sevil Görgülü
Ece Elbirlik Ürkmez, Meral İnci Zaim
Ebru Ertamay, Hande Evren
Aslı Odabaşı, Neşe Gök, Ceyda El
Necmi Varlık, Selin Şengül Zapcuk
Ayça Beslen, Selin Avşar İnanlı

 Bülent Tercan, Sefa Savranoğlu, Adil Çakır, Mehmet İşler
Olcay Reyent, Aylin Onart
Ahu Dora, Aslı Üstünkarlı
Figen Beloğlu, Serap Yalın, Asuman Nardalı
Yeşim karabulut, Deniz Taftaf
Tuğba Şentürk, Elçin Karaca

Mert Sönmez, Ahmet Yıldız, Murat Baç, Aslı Üstünkar, Şenay Erdoğan, Aslı Özcan, Sevil Görgülü, Cahit Karakullukçu, Ufuk Turan, Tuğçe Çakır, Cumhur Telli, Kemal Öztürk ve Hande Evren

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv